До Тернополя з робочим візитом прибула делегація Львівського регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу
опубліковано 26 жовтня 2021 року о 11:42

Сьогодні, 26 жовтня, до Тернополя з робочим візитом прибула делегація Львівського регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС).

«Щиро вдячні Консультативній місії за підтримку у проведенні широких внутрішніх реформ сектору цивільної безпеки України. Допомога державним органам України у послідовному реформуванні згідно зі стандартами ЄС шляхом надання стратегічних консультацій і практичної підтримки для нас дуже важлива», — зазначив голова ОДА Володимир Труш.

Зараз в Україні досить не проста суспільно-політична та економічна ситуація.

Серед основних напрямків діяльності — боротьба з пандемією COVID-19

— На Тернопільщині працює 15 центрів та 59 пунктів вакцинації. Всього з початку вакцинації в Тернопільській області щеплено 343 646 осіб. На території області 16 закладів охорони здоров'я на 1690 ліжко/місць надають медичну допомогу хворим на COVID-19. З них 1600 ліжко/місце забезпечено киснем, решту 90 - концентраторами, що спільно становить 100%, — розповідає Володимир Труш.

Обласною державною адміністрацією реалізовується міжнародний проєкт ,,Барнахус” за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Згідно з проєктом передбачено впровадження найкращих міжнародних практик на моделі ,,Барнахус”: забезпечення додаткових процесуальних гарантій неповнолітнім особам при проведенні їх допиту, опитування під час кримінального провадження, створення відділення захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали або стали свідками насильства (модель Барнахус). Вже на сьогодні завершено ремонтні роботи у приміщені виділеного під Барнахус за адресою: м. Тернопіль, вул. Академіка Андрія Сахарова, 2, Тернопільський спеціалізований Будинок дитини.

Під час зустрічі голова Львівського регіонального представництва КМЄС Ханелоре Вальєр обговорила із головою облдержадміністрації цивільну безпеку Тернопільщини.

З ініціативи обласної державної адміністрації, з метою підтримки та забезпечення діяльності правоохоронних органів, безпеки та захисту прав громадян обласною радою затверджено 3 програми, на виконання заходів яких передбачено виділення коштів з обласного бюджету. Зокрема:

• Програма сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громадян на території Тернопільської області на 2021–2025 роки (7 946,0 тис. грн)

• Програма сприяння управлінню патрульної поліції в Тернопільській області Департаменту патрульної поліції на період 2021-2024 років (5400,0 тис. грн)

• Програма антитерористичних заходів у Тернопільській області на 2021 рік (1299,0 тис. грн).

— Це наш перший візит з партнерами Тернопільської області. Ми шукаємо місцеві громадські організації, які мають досвід роботи в секторі цивільної безпеки, захисту прав людей. Що ми спостерігали по усій країні, і що також відбувається в області: питання безпеки дорожнього руху, корупція, зловживання наркотиками серед молоді, а також домашнє насильство. Це головні сфери, де ми готові співпрацювати й надавати підтримку, — зазначила голова Львівського регіонального представництва КМЄС Ханелоре Вальєр

ДОВІДКОВО: У грудні 2014 року було створено Консультативну місію ЄС в Україні, і з Європи прибули міжнародні експерти для надання консультацій з питань безпеки, діяльності поліції, органів судочинства, прокуратури, а також протидії корупції та забезпечення прав людини. Команда КМЄС налічує понад 350 українських та іноземних співробітників, що працюють в представництвах у Києві, Львові, Маріуполі, Одесі та Харкові та реалізують мандат місії, метою якого є створення ефективного та прозорого сектору цивільної безпеки, що користується довірою громадян.

З червня 2021 року Тернопільська область входить в округ юрисдикції Львівського регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу (загалом входить 7 областей Тернопільська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька та Закарпатська. КМЄС визначила п’ять пріоритетних галузей для підтримки реформування сектору цивільної безпеки України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux