Україні стартував Національний хакатон із кіберзахисту за форматом НАТО
опубліковано 16 листопада 2021 року о 08:10

У сучасному світі війна відбуваються не лише у фізичній площині, але й в інтернеті. Для посилення рівня кіберзахисту в Україні та пошуку нових рішень у цій сфері в Україні вперше проводять Національний хакатон із кіберзахисту. Він організований за форматом кіберхакатонів НАТО.

Хакатон організовує Держспецзв’язку. Стратегічним партнером України як у сфері оборони, так і в кібербезпеці є НАТО. В Україні вже проводились оборонні хакатони за форматом НАТО, але це перший хакатон у сфері кіберзахисту.

«Неможливо вибудувати суперзахист один раз і бути впевненим, що ніхто не зможе його зламати. Наше завдання — не лише побудувати цифрову державу з найзручнішими онлайн-послугами, а й постійно покращувати рівень її безпеки. Робота приватного сектору, безпека людей — усе це тепер є частиною національної безпеки. Держава повинна цим опікуватися. Сьогодні ми проводимо хакатон для того, щоб бути готовими до загроз завтра. Це світова практика, яка дозволяє покращити умови кіберзахисту», — зазначив під час відкриття Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Марафон триватиме 5 днів. Участь у ньому візьмуть 16 команд. Це талановиті молоді люди та професіонали з організацій сектору безпеки та оборони, науковці, а також освітніх закладів України. Їхні судді та ментори — фахівці НАТО та експерти з кіберзахисту. Хакатон допоможе простимулювати розвиток інновацій, обмін знаннями та співпрацю між оборонним та ІТ-секторами країни, науковцями й експертами у сфері кіберзахисту.

У результаті хакатону буде розроблено комплекс архітектурних, програмних і процедурних рішень, які дозволяють ефективно розв'язувати проблеми безпеки в кіберпросторі, а також забезпечувати захист державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Захід організовують Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» за підтримки Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, посольства США в Україні, Проекту з обміну знаннями НАТО-Україна C4 та Проєкту USAID «Кібербезпека критичної інфраструктури України».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux