Алгоритм дій для отримання компенсації місцевим бюджетом на оплату комунальних послуг, що надають прихисток тимчасово переміщеним особам
опубліковано 22 березня 2022 року о 11:41

У Тернопільській обласній військові адміністрації відбулася відеонарада з Міністерством розвитку громад та територій України. Обговорюване питання – алгоритм дій для отримання компенсації місцевим бюджетом на оплату комунальних послуг, що надають прихисток тимчасово переміщеним особам.

Як зазначив заступник начальника військової обласної адміністрації Володимир Важинський, громади які дали безоплатно прихисток переселенцям у будівлях, приміщеннях комунальної форми власності (у школах, садочках та ін.) можуть отримати компенсацію на комунальні витрати. Йдеться про усі витрати пов'язані з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, поводженням з побутовими відходами та його вивезенням, газопостачанням, постачанням електроенергії, купівлею дров, пелетів, вугілля та інших видів палива. Для отримання відшкодування громадам достатньо подати заяву до військової адміністрації та чеки або скани, які підтверджують оплату комунальних послуг.

Алгоритм відшкодування:

1. Орган місцевого самоврядування організовує розміщення тимчасово переміщених осіб на базі закладів, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності на безоплатній основі.

2. Відповідний заклад, підприємство, установа чи організація комунальної форми власності здійснює оплату комунальних послуг до 20-го числа наступного місяця.

3. Інформація про оплату комунальних послуг надається відповідному органу місцевого самоврядування.

4. Орган місцевого самоврядування не пізніше третього робочого дня після оплати подає до відповідної обласної військової адміністрації заяву встановленої форми на отримання компенсації разом з підтвердними документами щодо фактичної оплати послуг.

5. Обласні військові адміністрації протягом двох робочих днів після отримання заяв скеровують узагальнену інформацію від органів місцевого самоврядування до Мінрегіону.

6. Мінрегіон узагальнює інформацію, надану військовими адміністраціями, та готує проєкт рішення Кабінету Міністрів України про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для компенсації.

7. Орган місцевого самоврядування отримує компенсацію.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux