Кількість користувачів Національної платформи продовольчої безпеки вже сягнула 4,5 тисячі. Серед них – представники місцевих громад, військових адміністрацій, виробничих підприємств та логістичних компаній. На сьогодні найбільша кількість учасників долучилася з Одеської, Миколаївської, Хмельницької, Вінницької та Дніпропетровської областей. Про це інформує Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
З початку запуску платформи фахівцями Держпродспоживслужби надано більше 23,6 тисячі консультацій з питань її роботи та проведено 24 навчальні тренінги.
Наразі на платформі опубліковано більше 1,6 потреб у продуктах харчування та товарах першої необхідності. Минулого тижня найбільше потреб стосувалося постачання солі, гречаної крупи, рису, цукру, м'яса (індички та курки), дизельного палива, овочів (капусти та моркви), а також м’ясних консервів.
Кількість пропозицій, опублікованих на платформі, перевищує 1,4 тисячі. Серед нових пропозицій від користувачів – ковбасні вироби, олія, морозиво, крупи, м’ясо індички, хліб, креветки, ячмінь, соняшникове насіння, зелений та чорний чай, а також послуги перевезення (транспортування).
Нагадаємо, учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною. На головній сторінці можна завантажити інструкцію з використання платформи.
Довідково
Національна платформа продовольчої безпеки розроблена та впроваджується Держпродспоживслужбою за підтримки Офісу Президента України, Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства інфраструктури та Міністерства аграрної політики та продовольства України.