Енергоатом вживає заходів для захисту АЕС від російських атак
опубліковано 08 жовтня 2024 року о 16:36

Протягом вересня поточного року поруч з майданчиками усіх українських атомних електростанцій було зафіксовано прольоти майже 130 російських ударних БпЛА та крилатих ракет, рекордна кількість яких припала на Південноукраїнську АЕС. В деяких випадках у повітряному просторі фіксувалися ворожі засоби ураження безпосередньо над об'єктами самих станцій

За інформацією української розвідки, росія використовує китайські супутники для фотографування атомних електростанцій України. Це може свідчити про загрозу нанесення ударів по нашим ядерним об’єктам.

На виконання доручення Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, АТ «НАЕК «Енергоатом» проводить активну підготовку до різних сценаріїв російського ядерного терору. Очільник Компанії Петро Котін на постійній основі не лише заслуховує доповіді генеральних директорів АЕС про хід робіт із зведення захисту, а й безпосередньо здійснює робочі візити на станції з метою контролю побудови захисних споруд.

«Ми вживаємо заходів, які унеможливлюють виведення з ладу на тривалий термін наших енергогенеруючих об’єктів, через що українці можуть залишитись без електроенергії. Компанія докладає максимальних зусиль для того, щоб до початку осінньо-зимового періоду всі дев’ять енергоблоків, які знаходяться на підконтрольній Україні території, видавали на повну потужність», – зазначив Петро Котін.

В умовах фактичного знищення російськими ударами маневрової електрогенерації атомні електростанції забезпечують базове навантаження в національній енергосистемі. Очікується, що цього року в зимовий період частка Енергоатома у загальнодержавній генерації електроенергії сягатиме до 80%.

Варварські та антигуманні дії російських військ щодо атак на об’єкти ядерної енергетики України є прямим порушенням норм міжнародного права, зокрема Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та Рішення 11-го пленарного засідання Генеральної конференції МАГАТЕ від 18 вересня 2009 року, які прямо забороняють будь-який збройний напад або загрозу нападу на ядерні об’єкти під час їх експлуатації або будівництва навіть коли вони є воєнними об’єктами.

Наша держава очікує від міжнародної спільноти рішучих дій на найвищому рівні щодо вжиття невідкладних та дієвих заходів для недопущення ядерної катастрофи в Україні, спровокованої російським ядерним шантажем.

Ядерний тероризм рф має бути припинений!

Відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=DRFKEm-sJDg

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux