Курці мають вищий ризик інфікуватися COVID-19
опубліковано 04 серпня 2021 року о 17:08

Курці, у т.ч. кальянів, мають вищий ризик інфікуватися COVID-19 і вищий ризик ускладнень та смерті при інфікуванні COVID-19.

Про це свідчать дослідження, опубліковані ВООЗ

Чому це так:

Куріння ослаблює легені та зменшує здатність організму протистояти вірусу, тому можуть зростати ризики ускладнень.

Куріння, у тому числі і пасивне, – один з основних факторів ризику неінфекційних захворювань (хвороб серцево-судинної системи, органів дихання, онкологічних захворювань та діабету). Смертність від COVID-19 серед людей, які мають одне або декілька із цих захворювань суттєво вища, у порівнянні з людьми без цих хвороб.

Серед китайських пацієнтів з діагнозом «пневмонія, пов’язана з COVID-19» 27%

були курцями, а серед тих, хто перехворів без ускладнень, курцями були лише 3%.

Перехід від куріння тютюнових виробів до вживання електронних пристроїв не зменшує ризики ускладнень та смертності від COVID-19.

Більше інформації ось тут https://cutt.ly/Wv7dLHi


 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux