Міноборони: Третя партія вантажу безпекової допомоги від США прибула в Україну
опубліковано 23 жовтня 2021 року о 09:56

22 жовтня до України прибула третя партія додаткової міжнародної безпекової допомоги на 60 млн доларів від Уряду Сполучених Штатів Америки для потреб Збройних Сил України, що включає боєприпаси, протитанкове та високоточне озброєння, медичне майно тощо.

Заступник Міністра оборони України Олександр Носов, командувач Медичних сил Збройних Сил України бригадний генерал Тетяна Остащенко, начальник Головного управління логістики Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Микола Шевцов, а також аташе з питань армії та оборони Посольства США в Україні полковник Бріттані Стюарт зустріли літак з третьою партією додаткової безпекової допомоги від США у міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Заступник Міністра оборони України Олександр Носов висловив вдячність американській стороні за надані технічні засоби, що значно посилюють спроможності Збройних Сил України в питаннях оборони держави в умовах збройної агресії Російської Федерації.

«Сьогодні ми отримали черговий борт допомоги від США за результатами домовленостей президентів України і Сполучених Штатів Володимиром Зеленським і Джо Байдена. Це є щира, відверта, швидка допомога для наших військових, які на передовій зможуть використовувати ці засоби медичного і бойового забезпечення», — зазначив Олександр Носов.

Полковник Бріттані Стюарт зі свого боку наголосила, що США непохитно підтримують Україну і стоять пліч-о-пліч у захисті її суверенітету й територіальної цілісності у боротьбі з російською агресією.

«Сполучені Штати Америки допомагають Україні в розбудові Збройних Сил, що включає матеріально-технічну допомогу і тренінги від тактичного до стратегічного рівня. Ми хочемо бачити Україну на шляху до НАТО, мирною та вільною країною», — додала аташе з питань армії та оборони Посольства США в Україні.

У свою чергу начальник Головного управління логістики Генерального штабу ЗС України звернув увагу, що дана військово-технічна допомога включає високотехнологічну і гостродефіцитну техніку й озброєння, а також необхідні на передовій боєприпаси. За його словами, засоби, що надійшли в попередніх вантажах, уже підвищують наші спроможності контрбатарейної і протитанкової боротьби, а також розвідки.

«Сьогодні до нас прибула партія протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» з боєприпасами. Також ми отримали боєприпаси до тієї зброї, яка у нас є під «калібри НАТО». Озброєння буде переміщене до баз і складів, обліковане і передане військовослужбовцям для використання, у тому числі для підрозділів Операції об’єднаних сил», — наголосив генерал-лейтенант Микола Шевцов, підкресливши, що це озброєння зближує нас з державами-членами НАТО.

Командувач Медичних сил Збройних Сил України бригадний генерал Тетяна Остащенко додала, що вантаж зі США включає також засоби індивідуального захисту — аптечки медичні. Вона окремо підкреслила, що в Збройних Силах України військово-медична підготовка здійснюється відповідно до стандартів НАТО.

«Без сумніву, ці засоби індивідуального захисту будуть видані у визначені військові частини, де дозволять зберегти життя і здоров’я особового складу. Загалом, США вчергове підтвердили статус надійного і міцного партнера», — підсумувала бригадний генерал Тетяна Остащенко.

Нагадаємо, попередні дві партії вантажу було доставлено до України 10 та 18 жовтня.

Міжнародна безпекова допомога на 60 млн доларів стала можливою завдяки домовленостям, досягнутим під час нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США. Вона надана додатково до раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux