Мінцифри та Уряд Естонії розробили застосунок mRiik на базі Дії
опубліковано 19 січня 2023 року о 12:45

Під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі пройшов захід Diia Reels, де команда Мінцифри поділилася результатами цифрової трансформації під час повномасштабної війни, а також презентувала оновлення екосистеми Дії. Віце-прем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та Віце-канцлер з цифрового розвитку Луукас Крістіян Ільвес представили естонський державний застосунок mRiik, створений на базі української Дії.

«Цифрова інфраструктура розвинена на такому рівні, який дозволяє державі безперервно продовжувати працювати навіть під час повномасштабної війни. Ми адаптували Дію під виклики воєнного часу, і зараз це найзручніший, а часом і єдиний інструмент для надання державних послуг. Будь-коли і будь-де. Зараз застосунок виходить на міжнародний рівень і найбільш діджитальна країна – Естонія – вивчає український досвід і запускає власний застосунок на базі нашої Дії. Український продукт стає цікавим для експорту, і ми зробимо все можливе, щоб якомога більше країн зробили отримання держпослуг швидким та зручним», – зазначив Михайло Федоров.

Під час виступу Михайло Федоров розповів про цифрову стійкість України, цифрову трансформацію під час повномасштабної війни та оновлення екосистеми Дії.

Також естонська делегація презентувала застосунок mRiik, створений на базі Дії. Під час співпраці з естонськими колегами команда Дії поділилися кодом застосунку та підходами до UX/UI дизайну. З лютого mRiik буде доступний для тестувальників, а повноцінний запуск планується у середині цього року.

«Цифрова держава має бути там, де є люди, і сьогодні основним засобом спілкування для багатьох людей є смартфон. Застосунок mRiik зробить спілкування з державою та доступ до послуг значно легшим. Спершу застосунок mRiik буде відкритий для тестування та відгуків. Тому що держава хоче отримати негайний відгук, як далі розвивати застосунок», – сказав Міністр підприємництва та інформаційних технологій Естонії Крістіян Ярван.

«Естонія майже десять років робить внесок у розвиток цифрової держави України, а за останні кілька років українське рішення m-state Дія стало найкращим у світі. Ми раді, що у співпраці з Управлінням інформаційних систем та Державним підприємством Дія незабаром зможемо представити національний мобільний застосунок Естонії, побудований на технічних компонентах і дизайні Дії», – зазначив Віце-канцлер з цифрового розвитку Луукас Крістіян Ільвес.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux