Місяць незламності
опубліковано 24 березня 2022 року о 13:40

Вже місяць ворог намагається знищити нас та нашу інфраструктуру, зруйнувати зсередини, але міць та дух української нації незламний!
В цьому я вкотре переконався вчора, коли мав робочу поїздку до Тернопільської області, яка стала прихистком для десятків тисяч громадян після вимушеної евакуації. 
Провів нараду з начальником обласної військової адміністрації, мером міста Тернопіль, відповідальними заступниками та керівниками відповідних служб,  представниками силових органів. Ми обговорили поточну ситуацію в регіоні та визначили пріоритетні напрямки, за якими необхідно посилено працювати.
Безпекова ситуація
Сьогодні в регіоні спокійно. Однак, всі підрозділи та служби в повній бойовій готовності. Бойовий дух в регіоні вражає. 
Забезпечення регіону продовольством та гуманітарна допомога
Тернопіль має сьогодні свій фронт боротьби — забезпечення продовольством тих регіонів, які цього потребують. 
Я вдячний керівництву та працівникам області за підтримку регіонів, де зараз ведуться активні бойові дії. За інформацією очільника області Тернопільщина сьогодні активно відправляє розфасовану гуманітарну допомогу в Харківську, Київську, Запорізьку, Миколаївську, Луганську та інші області, які цього потребують.
Також область готує продуктові пакети виключно з продуктів власного виробництва (тушкованка, крупа, макарони, олія). Зроблено вже понад 200 тис. таких пакетів, мета — мільйон.  Така цілеспрямованість викликає захоплення.
Крім того, йде активна робота з виконання державного замовлення підприємствами області.
За словами очільника регіону, сьогодні область повністю забезпечена всіма необхідними товарами, продуктами харчування. Ціни на продовольство не зросли.
Розміщення та підтримка переселенців
Безумовно, найважливішим фронтом роботи є прийом, розміщення та допомога особам, які вимушено покинули свої домівки через війну.
Разом з керівництвом області відвідав центр прийому та розселення тимчасово переміщених осіб, поспілкувався з працівниками гуманітарного штабу, а також побував в місці проживання внутрішньо переміщених осіб.
Коротко про те, що зроблено регіоном для розв'язання питань підтримки переселенців:
- розроблено логістичний сервіс для організації зустрічі внутрішньо переміщених осіб у місцях масового прибуття, через який вже прийнято понад 60 тис. осіб, з них 14 тис. дітей;
- розроблено карту тимчасового розміщення ВПО в закладах комунальної  та державної власності (35 тис. місць для прихистку, 17 тис. з яких вільні) та сформовано базу даних відповідальних осіб за поселення ВПО на території області;
- організована реєстрація ВПО;
- забезпечуються всі базові умови проживання переселенців, що залишилися в області;
- вчасно виплачуються всі соціальні виплати та пенсії.
Обговорили з керівництвом області соціальний пакет, прийнятий урядом для підтримки внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, представив детально програму “Прихисток”, яка дозволяє компенсувати комунальні витрати тим громадянам, які безоплатно надають житло ВПО. 
Так, держава та громадяни прихистили тих, хто втік від війни — це розв'язує проблему в короткостроковій перспективі, але необхідно подумати як розміщувати людей, які  хочуть залишитися в регіоні. Доручив керівництву області зробити інвентаризацію житлового фонду в області. Також наголосив на необхідності зведення нового житла для ВПО, або відновлення вже існуючого.
Економіка регіону
Ми повинні забезпечити роботу економіки держави та регіону в будь-якій ситуації, навіть під час війни та надати впевненість бізнесу, що він повинен і може працювати!
Сьогодні, в регіоні всі підприємства працюють. Багато підприємств харчової промисловості працюють в три зміни. 
В місті Тернопіль відновлюється будівництво об'єктів, яке було зупинене у зв'язку з початком війни. Відвідав одне з таких будівництв. Поспілкувався із забудовниками, які запевнили, що попри складнощі не зупинятимуть процеси будівництва нових об'єктів. 
Керівництво області активно займається питаннями передислокації підприємств та виробництв з територій, де ведуться бойові дії, до Тернопільської області. 
Відвідав підприємство з виробництва клінкерних термопанелей, яке передислоковане з Київської області до Тернополя. Познайомився з власником виробництва. Зараз триває спільна робота з налагодження роботи цеху, вирішуються питання перевезення працівників. Крім того, на підприємстві створять нові робочі місця для можливості працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.
Поки цех набирає обертів, власник площ, в якому розгорнули виробництво, не братиме коштів за оренду! Впевнений, що в такій насправді дружній співпраці та взаємодії все вийде! Це один з прикладів, який може надихнути багатьох. 
Сьогодні кожен регіон України наближує нашу перемогу. Кожен на своєму фронті! Дякую за мужність та непохитність!
Слава Україні!
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux