На Тернопільщині провели педагогічну конференцію "Освіта Тернопільщини: мріяти, надихати, змінювати!"
опубліковано 28 серпня 2024 року о 17:10

У Чортківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі імені Олександра Барвінського стартувала серпнева педагогічна конференція "Освіта Тернопільщини: мріяти, дихати, змінювати!". Участь у заході взяв заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко.

З 1 вересня 2024 року 464 заклади загальної середньої освіти здійснюватимуть освітній процес очно, 89 - за змішаною формою, ще 3 - за дистанційною.

До 1 жовтня 2024 року буде завершено облаштування укриттів та організовано очну форму освітнього процесу у всіх закладах середньої освіти краю.

На конференції зазначили про необхідність організації належного простору в укриттях на випадок повітряної тривоги. Окрім того, наголосили на важливості залучення ВПО до навчального процесу у форматі офлайн.

"Педагоги - це люди, які формують національну ідентичність. Це люди, які виховують майбутніх патріотів своєї країни. На сьогодні понад 200 вчителів зі всієї області служать у лавах ЗСУ. Педагоги були одними з перших, хто почав приймати внутрішньо переміщених осіб. Наше завдання сьогодні - гідно розвивати освіту, щоб і надалі формувати покоління розумних, незалежних українців", - сказав Віктор Устенко.

Також на конференції обговорили функціонування класів безпеки. Наразі їх - 118, а до кінця 2024 року буде створено ще 33.

79 закладів загальної середньої освіти у 9 територіальних громадах беруть участь у реалізації проєкту „Служба освітньої безпеки”. З 1 вересня 2024 року в школах нестимуть службу 27 інспекторів служби освітньої безпеки.

У Тернопільській області також активно впроваджується комплексна програма реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2024-2027 роки. Відтак, на базі Кулінарного Хабу Державного навчального закладу ,,Чортківське вище професійне училище” підготовлено 15 майстрів виробничого навчання закладів професійної освіти Тернопільщини.

Вони стали агентами змін шкільного харчування та проводять навчання за програмами підвищення кваліфікації для понад 500 працівників шкільних харчоблоків. На сьогодні пройшли навчання 405 шкільних кухарів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux