На Тернопільщині розпочали сезон цукроваріння. У цьому році аграрії збільшили площу посіву цукрових буряків орієнтовно на 1,5 тис. га.
Враховуючи погодні умови, цукристість відповідає стандартам. Про це під час брифінгу розповів директор департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОВА Володимир Стахів.
«Всі заводи, які є на території Тернопільщини, готові до роботи. Наразі перероблено вже 59 тисяч тонн цукрових буряків. Обсяги виробництва становлять 5,9 тисячі тонн. Потреба у цукрові зростає, тому проблем з його реалізацією бути не повинно», — зазначив Володимир Стахів.
Завдяки сприятливим погодним умовам очікувана урожайність — 1, 5 млн тонн цукрового буряка.