Начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода взяв участь у Форумі «Bau-AUF-Ukraine: Муніципальні послуги: Планування, Будівництво, Експлуатація»
опубліковано 26 вересня 2024 року о 14:29

Начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода взяв участь у Форумі «Bau-AUF-Ukraine: Муніципальні послуги: Планування, Будівництво, Експлуатація», який відбувся у німецькому місті Штутгарт.

Форум організували для обміну думками, ідеями та досвідом, а також надання рекомендацій до дій, ініціювання та відновлення партнерських відносин у будівельній та ІТ-індустрії між зацікавленими сторонами в Україні та Німеччині.

В’ячеслав Негода представив не тільки Тернопільську область, а й виконавчу владу в Україні загалом.

У своєму виступі на конференції він озвучив сучасні виклики, що стоять перед комунальною інфраструктурою України. Серед них найбільше потребують вирішення:
- зношеність інфраструктури;
- недостатнє впровадження енергоефективних;
- проблеми із забезпеченням якісної води та ефективним очищенням стічних вод через зношеність систем;
- екологічні виклики;
- повільна цифровізація та автоматизація систем управління;
- потреба у підвищенні кваліфікації працівників та залученні молодих фахівців.

«Ці та інші виклики стали наслідком російської агресії. Проте в умовах воєнного стану ми є послідовними у збереженні та розвитку демократичних форм управління. Наші громади, як ніколи, наділені великими повноваженнями у різних сферах надання муніципальних послуг а також у питаннях міжнародної співпраці і в залученні інвестиційних проектів. Також з початку повномасштабного вторгнення Федеративна Республіка Німеччина є надійним союзником України, однією з перших відгукнулася на заклик про допомогу. Дякую уряду та народу Німеччини за велику економічну, військову та політичну підтримку України»,- сказав В’ячеслав Негода.

Участь у форумі сприятиме взаємовигідній співпраці в розвитку інноваційності та якості в будівельній галузі, зокрема: експертна підтримка, розширення співпраці з приватним сектором, використання сучасних матеріалів та технологій, будівництво соціального житла. Закордонним партнерам Тернопільщина гарантує прозорість та підтримку інвесторів на рівні регіональної влади та муніципалітетів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux