Оголошення для органів впровадження систем енергетичного менеджменту
опубліковано 20 жовтня 2022 року о 12:21

Оголошення

для органів впровадження систем енергетичного менеджменту

 (міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, інші органи державної влади, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, органи виконавчої влади Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські, районні, районні у м. Києві держадміністрації, підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління органів державної влади)                                                                 

до листів Держенергоефективності

 від 18 02 2022 № 158-01/18/3-22 від 18 02 2022

та від 18.02.2022та №12-01/18/5-22 від 18.02.2022

        

Постановою  Кабінету  Міністрів  України  від  23.12.2021  №  1460  “Про впровадження систем енергетичного менеджменту” затверджено Порядок впровадження систем енергетичного менеджменту.

З метою забезпечення виконання п. 5 Постанови Держенергоефективності розроблено форму надання інформації про стан та результати впровадження систем енергетичного менеджменту Додаток 1 "Інформація про стан та результати впровадження систем енергоменеджменту" у форматі excel, що додається.

Просимо надавати до Держенергоефективності інформацію про стан та результати впровадження систем енергетичного менеджменту за формою Додатка 1 у форматі excel.

ВАЖЛИВО:

До Держенергоефективності надається УЗАГАЛЬНЕНА інформація від  відповідного органу впровадження систем енергетичного менеджменту (міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, інші органи державної влади, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, органи виконавчої влади Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські, районні, районні у м. Києві держадміністрації, підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління органів державної влади)

Контактна особа – Семігін Владислав Михайлович, Головний спеціаліст Відділу енергетичного аудиту та енергоменеджменту, тел. (044) 292-01-09, електронна пошта vaudit@saee.gov.ua.          

Додаток 1 Інформація про стан та результати  впровадження систем енергоменеджменту        

 

Що стосується Додатку 2 та Додатку 3 ( інформація про експлуатаційні та енергетичні характеристики будівель)

Пунктом 21 Порядку впровадження систем енергетичного менеджменту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2021 № 1460, визначено: 

Мінрегіоном затверджується форма паспорта набору даних (паспорта набору даних про споживання енергетичних ресурсів державними, комунальними підприємствами, установами (закладами) та правила складення набору даних про споживання енергоресурсів (електроенергія, теплова енергія, природний газ, тверде паливо, рідке паливо, холодна і гаряча вода із зазначенням частки відновлюваних джерел енергії) в будівлях державних та комунальних підприємств, установ (закладів) та організацій.

Мінрегіоном визначаються правила формування, ведення та оприлюднення інвентарного списку будівель органів виконавчої влади. 

Відповідно до роз’яснень, наданих Мінрегіоном, Мін’юст припинило на час дії воєнного стану оприлюднення інформації у формі відкритих даних, розпорядником якої він є відповідно Переліку інформації, що підлягає оприлюдненню у формі відкритих даних, розпорядником якої є Мін’юст, затвердженого наказом Мін’юсту від 28.03.2016 № 897/5. Крім, того, призупинено функціонування Єдиного державного вебпорталу відкритих даних data.gov.ua. 

З огляду на це, в Мінрегіоні здійснюється перегляд актуальності розроблення відповідної форми паспорта набору даних про споживання енергетичних ресурсів державними, комунальними підприємствами, установами (закладами) та правила складення набору даних про споживання енергоресурсів в будівлях державних та комунальних підприємств, установ (закладів) та організацій. Разом з тим Мінрегіоном здійснюється розроблення проекту наказу щодо визначення правил формування, ведення та оприлюднення інвентарного списку будівель органів виконавчої влади. 

Враховуючи зазначене, Держенергоефективності буде розміщено на сайті додатки для звітування після їх розроблення та затвердження. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux