Олена Зеленська відвідала Тернопільський обласний центр зайнятості
опубліковано 14 лютого 2024 року о 20:21

Перша леді України Олена Зеленська відвідала Тернопільський обласний центр зайнятості, де оглянула «Простір безбар’єрності».

Разом із першою віцепрем'єркою – міністеркою економіки України Юлією Свириденко, Олена Зеленська ознайомилася з історіями працевлаштування багатьох людей, які знайшли сили рухатися далі завдяки послугам Тернопільського обласного центру зайнятості.

Олена Черкаська в рідному Харкові викладала англійську та німецьку мови. Через війну вимушено переїхала до Тернополя. Почати тут усе спочатку й відкрити мовний центр допоміг мікрогрант (150 тис. грн) від Тернопільського Центру зайнятості.

Учасник бойових дій Тарас Шевчук розвиває невеликий бізнес – виробництво снеків. Розширив асортимент і навіть створив три нових робочих місця теж завдяки грантовій допомозі від Центру.

Через цю ж установу знайшов роботу логіст Андрій Турів, який має інвалідність першої групи. А його працедавцю Ігорю Дорошу держава компенсувала облаштування робочого місця саме цього працівника – щоб було зручно, комфортно, безпечно.

В обласному центрі зайнятості допомагають учасникам бойових дій, людям з інвалідністю та внутрішньо переміщеним особам у межах урядової програми «Власна справа», надають гранти для ВПО, ветеранів та членів їхніх сімей, компенсацію на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю – і це далеко не повний перелік послуг установи.

Центр сприяє релокації цілих підприємств із небезпечних територій, надаючи часткову компенсацію на перевезення обладнання та матеріалів. А підприємці віддячують створенням нових робочих місць, розвитком економіки регіону.

На базі центру зайнятості діє:

▪️ Сенсорна кімната для індивідуальних співбесід, комфортного отримання послуг служби зайнятості осіб з особливими потребами в спілкуванні, осіб на кріслі колісному та людей з порушенням слуху чи зору.

▪️ Коворкінг-центр та кар’єрне консультування.

Тернопільський обласний центр зайнятості оснащено зручною доріжкою для осіб з інвалідністю, що веде до безпорогового входу, далі – до ліфта. На виході є кнопка виклику працівника.

Наразі заклад активно займається професійною підготовкою та підвищенням кваліфікації ветеранів війни, членів їх сімей і членів сімей загиблих Захисників й Захисниць України та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Також установа працює над тим, аби якісно супроводжувати роботу рекрутерів перекладом жестовою мовою.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux