Підприємства Держлісагентства висадили близько 240 мільйонів деревних рослин за 2021 рік
опубліковано 29 грудня 2021 року о 11:49

Більше всього дерев висаджено на Житомирщині, де у 2020 році вогонь знищив 75 тисяч гектарів лісу.

«Цього року підприємства, які підпорядковуються Державному агентству лісових ресурсів України, висадили 240 мільйонів сіянців та саджанців. Крім того, на землях інших лісокористувачів висаджено додатково близько 9 мільйонів деревних рослин», - повідомив Голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Лідер по висадці – Полісся. На Житомирщині висаджено майже 51 мільйон сіянців. На Волині – 23,3 мільйона сіянців. 29,5 мільйона сіянців висаджено на Рівненщині. 15,6 мільйона висаджено на Чернігівщині.

У лісостепових областях висаджено 66,5 мільйона сіянців. На Київщині – майже 20 мільйонів. Полтавщина і Сумщина висадили цього року майже по 10 мільйонів деревних рослин. 8,2 мільйона висаджено у Черкаській області. Вінниччина – 5,2 мільйона. Харківщина – 6,2 мільйона. Тернопільщина – 4,4 мільйона сіянців. У Хмельницькій області висаджено 3,7 мільйона деревних рослин.

У степових регіонах лісівники висадили 21,3 мільйона сіянців. У Луганській області висаджено 6,6 мільйона. Близько 4,4 мільйона висаджено у Запорізькій області. На Кіровоградщині – 3,8 мільйона. 2,7 мільйона сіянців висаджено на Херсонщині. На Дніпропетровщині – 1,6 мільйона сіянців. Донеччина висадила майже мільйон сіянців. 636 тисяч висаджено у Миколаївській області. Майже півмільйона деревних рослин висаджено на Одещині.

У Карпатах цього року висаджено 30,3 мільйона сіянців. 15,1 мільйона деревних рослин лісівники висадили на Закарпатті. 8,1 мільйона висадили на Львівщині. У Чернівецькій та Івано-Франківській областях висаджено по 3,5 мільйона сіянців.

Цієї осені також висаджено більше 9 мільйонів деревних рослин на землях інших лісокористувачів.

Нагадаємо, у рамках програми Президента «Зелена країна» за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років - площа лісів буде збільшена на 1 мільйон гектарів. У статистику потрапляє тільки осіння висадка (а це 59,5 мільйона деревних рослин), тому що Указ Президента був підписаний влітку.

Відслідкувати хід реалізації еко-програми можна на сайті https://zelenakraina.gov.ua/.

У 2022 році лісівники планують висадити близько 300 мільйонів сіянців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux