Представників органів місцевого самоврядування запрошують взяти участь в онлайн-семінарі
опубліковано 15 травня 2024 року о 17:25

В умовах триваючої військової агресії проти України все більше захисників та цивільного населення стикаються з бар'єрами та перепонами через свій стан здоров'я. Попри збільшення числа осіб з порушеннями функціонування, інфраструктура, послуги, сфера зайнятості, освіта, соціальна сфера в територіальних громадах є наразі недостатньо доступними та інклюзивними.

Національна стратегія зі створення безбар'єрного простору в Україні є важливою основою для заходів безбар'єрності на місцевому рівні. Ця cтратегія виходить за межі фізичної доступності простору та інфраструктури, охоплюючи повний безбар'єрний доступ та інклюзивні можливості у сфері зайнятості, освіти, медичних послуг, взаємодії з державою та громадою, громадянських прав, соціальних відносин та задоволення потреб у всіх аспектах життя.

Наразі Національна стратегія реалізується у форматі дворічних планів заходів Кабінету Міністрів України, але існує об'єктивна потреба в реалізації завдань у сфері безбар'єрності та інклюзивності на місцевому рівні та спрямуванні зусиль територіальних громад на вжиття відповідних заходів та реалізації прийнятих на державному рівні положень і норм.

23 травня 2024 року з 15:00 до 17:00 для охочих відбудеться онлайн-семінар для територіальних громад щодо рішень та викликів у сфері інформаційної безбар'єрності. До участі в заході запрошуються представники органів місцевого самоврядування, публічні службовці, депутати місцевих рад та інші зацікавлені особи. Зареєструватися можна за посиланням.

Це третій із серії семінарів, які покликані дати лідерам громад більше знань та інструментів для реалізації політики безбар'єрності на локальному рівні, допомогти у плануванні та реалізації проєктів з розбудови безбар'єрного простору у містах, селах, селищах України.

Захід організовано у співпраці Радниці-уповноваженої Президента України з питань безбар'єрності та Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України за підтримки проєкту Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні», що має на меті посприяти, щоб вразливі соціальні групи, які постраждали від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав та соціального захисту.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux