Продовжується реалізація державних та обласної програм забезпечення житлом
опубліковано 09 листопада 2022 року о 09:25

Попри складну ситуацію у країні, внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації, в області продовжується реалізація низки державних та обласної програм доступного кредитування для покращення житлових умов українських родин.

Однією із небагатьох можливостей отримати власне житло для молодих сімей та одиноких молодих громадян регіону, що потребують поліпшення житлових умов, є програма надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво чи придбання житла за рахунок коштів обласного бюджету Тернопільської області. Зокрема, у даний час завершується оформлення надання пільгового довготермінового кредиту на придбання житла за кошти обласного бюджету молодій громадянці, яка неодноразово брала участь у заходах із захисту державного суверенітету, територіальної цілісності, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації на території України та боронила наш мир.

У жовтні поточного року Тернопільською обласною військовою адміністрацією затверджено програму кредитування молодіжного житлового будівництва в Тернопільській області на 2023-2026 роки. Відповідальним виконавцем названої програми є Тернопільське регіональне управління Державної спеціалізованої фінансової установи ,,Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництвуˮ, яке окрім виконання вищезгаданої програми надає кредити для придбання житла внутрішньо переміщеним особам відповідно до Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту Уряду Німеччини, наданого в рамках угоди Урядів України і Німеччини, через Кредитну установу для відбудови KfW, Франкфурт-на-Майні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2021р. № 451. Отримувачі пільгового іпотечного кредиту за програмою ,,Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осібˮ можуть отримати кредит для придбання житла на унікальних на цей час для України умовах – під 3% річних.

Враховуючи значну кількість внутрішньо переміщених осіб у нашій області, програма є затребуваною та досить популярною. Станом на 1 листопада 2022 року у відкритому реєстрі кандидатів на отримання пільгового кредиту за програмою житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб зареєстровано 145 сімей. Від започаткування проєкту, за підсумками тринадцяти відборів кандидатів на отримання кредиту за даною програмою перемогу отримала 21 сім’я.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux