Рада з питань співпраці з ВРЦіРО при Міндовкіллі провела своє перше засідання
опубліковано 08 жовтня 2021 року о 10:43

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський сьогодні зустрівся із членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, щоб обговорити важливі питання захисту довкілля та визначитися з подальшими планами роботи ради з питань співпраці з ВРЦіРО при Міндовкіллі.

Роман Абрамовський зазначив, що наприкінці вересня за пропозиціями, які Міністерство отримало від Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, був затверджений склад ради і тепер час розпочинати спільну роботу на благо довкілля і України.

Учасники обговорили питання захисту довкілля у сферах зміни клімату, управління відходами, сталого управління водними ресурсами, створення нових лісів та збереження біорізноманіття.

Роман Абрамовський розповів про ініціативу Міндовкілля у рамках програми Президента “Зелена країна” про об'єднання зусиль із фондом «Таблеточки», щоб кожен, хто хоче долучитися до висадки дерев, міг ще й допомогти дітям у боротьбі з онкологією.

Головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій Григорій Комендант висловив подяку Міністерству за ініціативу зі створення Ради з питань співпраці з ВРЦіРО при Міндовкіллі та побажав усім Божого благословення та наснаги у роботі.

За його словами, Міндовкілля - єдине Міністерство, яке, мабуть, найближче до серця і душі вірян і представників церков та релігійних організацій, адже опікується питаннями захисту природи та усього живого, що створив Бог на нашій Землі. Рада допоможе об'єднати духовне слово та державні справи задля збереження довкілля.

Головою Ради з питань співпраці з ВРЦіРО при Міндовкіллі учасники заходу обрали представника Всеукраїнського союзу церков євангельських християн баптистів Павла Унгуряна.

У ході засідання учасники визначилися із подальшим планом роботи та домовилися про створення секцій за ключовими політиками сфери захисту довкілля.

Павло Унгурян зазначив, що радий співпраці Міндовкілля з церковними та релігійними організаціями. Попереду - багато роботи для налагодження комунікації між Міністерством та вірянами-українцями. Адже 90% українців щонеділі відвідують храми та релігійні організації і ми маємо доносити їм важливість збереження природи. Приміром, про шкоду для довкілля пластикових квітів та роздільний збір сміття.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux