Роман Лещенко: Сільське господарство України адаптується до глобальних змін клімату
опубліковано 01 лютого 2022 року о 09:24

До діалогу навколо теми сталого використання землі та збереження наявних сільськогосподарських угідь в умовах глобальних змін клімату має долучитися вся міжнародна спільнота.

На цьому акцентував Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час своєї промови на 14-й Берлінській Міністерській конференції з питань сільського господарства.

Вона відбулася в рамках Глобального форуму з питань продовольства та сільського господарства (GFFA) 28 січня 2022 року.

«Сільське господарство має адаптуватися до нових кліматичних умов. Це не просто потреба, це вимога для всіх країн світу, які хочуть посідати лідерські позиції в сфері аграрного розвитку та робити свій внесок у продовольчу безпеку нашої планети», – наголосив Міністр учасникам заходу.

Він розповів, що Уряд України продовжує надавати системну підтримку аграрному сектору, сконцентрувавши її на найбільш важливих галузях.

«Ми стратегічно сьогодні обрали для себе декілька ключових напрямів: це насамперед відновлення та модернізація зрошувальних систем, підтримка малих та середніх фермерських господарств, стимулювання інноваційної діяльності аграріїв. Це допоможе нам розвивати сільське господарство нашої держави, забезпечуючи стабільні врожаї та реагуючи на виклики глобальних змін клімату», – підкреслив Роман Лещенко.

За результатами Міністерської конференції з питань сільського господарства було ухвалено підсумкове комюніке, яке містить рекомендації щодо покращення сталого використання землі.

Довідково

 GFFA - провідний світовий форум з актуальних питань, що стосуватися сільського господарства та продовольчої безпеки. 

GFFA проводиться щорічно з 2009 року на початку Міжнародного зеленого тижня в Берліні. Форум організовує Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини (BMEL). 

За останні роки захід щорічно збирав понад 2000 відвідувачів, близько 70 міністрів сільського господарства з усього світу та високопоставлених представників міжнародних організацій. зокрема, ФАО, СОТ та Світового банку.

Основна тема GFFA 2022 року – «Стале використання землі: продовольча безпека починається з ґрунту».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux