Рятувальники продовжують проводити профілактичну роботу в закладах охорони здоров’я
опубліковано 04 січня 2022 року о 17:04

Триває профілактична робота у закладах охорони здоров'я, мета якої - виключити можливість виникнення пожежі на таких об’єктах, а в разі надзвичайної ситуації - забезпечити захист та рятування громадян від впливу небезпечних факторів пожежі, якими супроводжується неконтрольоване горіння. Рятувальники проводять з працівниками лікарень відповідні протипожежні інструктажі, нагадують правила користування засобами пожежогасіння, а також перевіряють об'єкти на відповідність вимогам пожежної безпеки.

Так, днями на Донеччині, інспектори територіальних громад Краматорського районного управління ДСНС відвідали місцеві заклади охорони здоров’я. Особлива увага приділялася стану утримання шляхів евакуації, наявності первинних засобів пожежогасіння, стану електричного господарства, внутрішнього і зовнішнього водопостачання, кисневого обладнання та іншим основним аспектам пожежної і техногенної безпеки. Також з персоналом були проведені інструктивні бесіди щодо забезпечення пожежної безпеки в закладах, у тому числі під час експлуатації медичного та технологічного обладнання. Окрему увагу рятувальники приділили алгоритму дій при виникненні пожежі та ознайомили із правилами застосування первинних засобів пожежогасіння.

У свою чергу представниками Суворовського та Київського районних відділів ГУ ДСНС в Одеській області було проведено інформаційну лекцію та практичний інструктаж щодо безпечного зберігання кисневих балонів, дотримання елементарних правил пожежної безпеки та порядок дій у разі загрози та/або виникнення різних надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж. Слухачами були представники «Одеської обласної клінічної лікарні» та «Міської дитячої лікарні №2». Після викладеного матеріалу рятувальники наголосили на неухильному дотриманні усіх встановлених вимог та правил пожежної і особистої безпеки в лікувальних закладах.

На Буковині рятувальники провели  роз’яснювальні бесіди щодо дотримання правил безпеки та дій у випадку надзвичайної ситуації із працівниками КНП «Сторожинецька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», КНП «Кельменецька багатопрофільна лікарня» та КНП «Сокирянська лікарня». Фахівці Служби порятунку звернули особливу увагу на належну експлуатацію кисневого та іншого обладнання, яке використовується у відділеннях для лікування хворих на COVID-19.

Водночас у м. Суми рятувальники побували у закладах охорони здоров'я Сумської обласної ради: обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення, обласному клінічному онкологічному диспансері, обласному клінічному госпіталі ветеранів війни, обласному клінічному перинатальному центрі, медичному клінічному центрі інфекційних хвороб та дерматології ім. З. Й. Красовицького. Також протипожежні обстеження фахівці ДСНС провели на об’єктах Сумської міської ради: Цетральній міській клінічній лікарні, клінічних лікарнях № 4 та № 5, «Дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди», «Клінічному пологовому будинку Пресвятої Діви Марії», «Клінічній лікарні Святого Пантелеймона». З працівниками лікарень рятувальники провели інструктажі щодо дотримання правил пожежної безпеки та дій у випадку надзвичайної ситуації.

На Запоріжжі у період з 31 грудня 2021 року по 2 січня 2022 року, профілактична робота відбулась у 20 закладах охорони здоров'я, під час яких співробітники ДСНС перевірили також стан під’їздів пожежно-рятувальної техніки до лікувальних корпусів, вододжерела на території установ, наявність дизельних генераторів та точок під’єднання на випадок екстреного відключення електропостачання.

Загалом, така робота проводиться по всій території країни.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux