Сергій Марченко зустрівся з Керівником Банку розвитку Ради Європи
опубліковано 17 жовтня 2022 року о 09:55

У рамках робочого візиту на Щорічні зустрічі МВФ та Світового банку, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Керівником Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) Карло Монтічеллі.

У зустрічі також взяла участь заступник Міністра фінансів Ольга Зикова. Сторони обговорили процедуру приєднання України до Банку розвитку Ради Європи.

«Сьогодні для України вкрай важлива підтримка міжнародних партнерів. І ми раді можливості приєднатися до Банку розвитку Ради Європи, враховуючи величезний досвід Банку в реалізації соціально важливих проектів», — зазначив Міністр фінансів України.

У ході розмови сторони обговорили подальші процедурні кроки, які мають бути зроблені українською стороною, щоб стати членом Банку.

Згідно з виконанням Цілей сталого розвитку та Резолюції ПАРЄ «Гуманітарні наслідки війни в Україні» було створено Міжвідомчу групу з питань членства України в БРРЄ.

Метою є забезпечення житлом громадян України, у тому числі внутрішньо переміщених осіб та сприяння проведенню державної житлової політики. Співпраця також включає в себе розробку нових фінансово-кредитних програм, реалізацію міжнародних інвестиційних проектів, у тому числі для подальшого кредитування внутрішньо переміщених осіб.

Довідково

Банк розвитку Ради Європи є багатосторонньою фінансовою установою, яка має виключно соціальну спрямованість. БРРЄ був створений у 1956 році з метою вирішення європейськими країнами питань, пов’язаних із соціально-спрямованою реінтеграцією біженців, переміщених осіб та мігрантів.

Членство у Банку відкрите для всіх країн-членів Ради Європи та європейських країн. Станом на сьогодні членами Банку є 40 держав-членів РЄ, Святий Престол та Косово.

Поточна діяльність БРРЄ розподілена за секторами: біженці та мігранти, будівництво соціального житла, покращення умов життя, захист навколишнього середовища, подолання наслідків та запобігання природним катастрофам, освіта, охорона здоров’я, збереження культурної спадщини, державне управління, підтримка малого та середнього бізнесу. БРРЄ також має експертний потенціал у сферах будівництва об’єктів цивільної інфраструктури, житлового будівництва, освіти та охорони здоров’я.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux