Святом Олімпійського прапора у Тернополі відзначили початок зимової Олімпіади
опубліковано 07 лютого 2022 року о 09:29

З нагоди старту ХХIV зимових Олімпійських ігор, в Західноукраїнському національному університеті відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного Олімпійського комітету України. З вітальним словом на заході виступив перший заступник голови місцевого осередку Національного Олімпійського комітету України в Тернопільській області Віталій Ігнатенко. Також спортсмени класичного університету, які взяли участь у дійстві, вітали присутніх на церемонії члена виконкому місцевого осередку НОК України, начальника Тернопільського обласного відділення комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Олександра Бірюкова, члена виконкому місцевого осередку НОК України, директора навчально-наукового центру студентського спорту ЗУНУ Романа Цикваса, завідувача кафедри фізичної реабілітації та спорту ЗУНУ Романа Гаха, проректора з науково-педагогічної роботи ЗУНУ Оксану Десятнюк.

Перед підняттям прапорів стипендіатка Національного Олімпійського комітету України, студентка ЗУНУ Іванна Попадюк зачитала привітання з нагоди свята Олімпійського прапора від президента НОК України, олімпійського чемпіона Сергія Бубки. Відтак Державний прапор України і прапор Національного Олімпійського комітету України на майдані Знань ЗУНУ урочисто підняли капітан жіночої команди з волейболу «Галичанка ЗУНУ», майстер спорту України Валерія Дрьомова та капітан збірної юнацької команди України з волейболу Богдана Грицик.

Відбулося Свято Олімпійського прапора і на батьківщині чемпіона світу з біатлону, учасника зимової Олімпіади-2022 Дмитра Підручного - в селі Острів, що біля Тернополя. З нагоди відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор в Пекіні та підтримки наших спортсменів там теж підняли Державний прапор України і прапор Національного олімпійського комітету України. На свято також завітали дружина спортсмена Ольга Підручна разом із сином Володимиром і тренер біатлоністів Дмитра Підручного та Олени Білосюк (Підгрушної) Олег Бунт. Присутніх на заході вітали Віталій Ігнатенко, заступник голови Великоберезовицької селищної ради Андрій Колісник, начальник відділу освіти Василь Цаль, начальник відділу молоді, спорту, сім'ї та туризму Ігор Бронецький і заступник директора з виховної роботи Острівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ірина Кобель. Право підняття прапорів було надано юним біатлоністам Тернопільщини.

Нагадаємо, що участь у ХХІV зимових Олімпійських іграх беруть уродженці Тернопілля Юліанна Туницька та Андрій Мандзій (санний спорт), Олена Білосюк (Підгрушна) та Дмитро Підручний (біатлон), Дмитро Мазурчук та Віктор Пасічник (лижне двоборство).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux