Тернополяни можуть подати заявку на отримання премії імені Лесі Українки
опубліковано 01 липня 2022 року о 15:35

Державний комітет телебачення і радіомовлення України проводить приймання заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2022 рік.

Премія присуджується у чотирьох номінаціях: 

- Літературні твори для дітей та юнацтва; 

- Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва; 

- Театральні вистави для дітей та юнацтва; 

- Кінотвори для дітей та юнацтва. 


На здобуття Премії висуваються оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за пів року до їх подання на конкурс. 


До участі у конкурсі не приймаються твори, що вже були відзначені іншими преміями. Творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації вносять пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії та подають до Держкомтелерадіо такі документи: 


1. Клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі; 

2. Три примірники висунутих творів у друкованому вигляді, а також театральних вистав та аудіовізуальних творів: ігрових фільмів та анімаційних стрічок на диску або USB-флеш-накопичувачах; 

3. Розширену анотацію на твір у паперовій та електронній формі; 

4. Копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності); 

5. Копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб-платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті. 


Кінцевий термін подання до Держкомтелерадіо заявки для участі у конкурсі 1 грудня 2022 року.


У зв’язку з викладеним звертаємось з проханням рекомендувати місцевим видавництвам і видавничим організаціям, громадським організаціям, творчим спілкам, літературно-мистецьким об'єднанням, театрам взяти участь у зазначеному конкурсі. При наявності відповідних пропозицій у визначені терміни необхідно подати заявку з поміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2. 


Пакет документів просимо дублювати електронною поштою на адресу: vadim@comin.gov.ua. Контактні телефони: (044) 279-59-61, 279-59-47. Додатково повідомляємо, що зазначену інформацію розміщено в рубриці «Оголошення» на вебсайті Держкомтелерадіо: http://comin.kmu.gov.ua.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux