Цьогоріч працевлаштовані 5 тисяч жителів Тернопільщини
опубліковано 15 липня 2022 року о 10:25

За 6 місяців 2022 року в місцевих підрозділах служби зайнятості Тернопільської області соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися 19,4 тис. осіб, з них 17,2 тис. були визнані безробітними через відсутність прийнятних пропозицій праці, з їх числа 1,1 тис. переселенців.

На одне вільне робоче місце в середньому по області претендували 14 безробітних. Найважче було знайти роботу на Козівщині (51 безробітний на 1 вакансію), Гусятинщині (50) та Монастирищині (33 безробітних на 1 вакансію).

Цьогоріч за сприяння служби зайнятості Тернопільщини майже 5 тис. жителів області знайшли місця праці, з них 195 внутрішньо переміщених осіб.

До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру було залучено 746 осіб, після їх завершення третина – працевлаштовані на постійні місця праці. Профпідготовку та підвищення кваліфікації за направленнями служби зайнятості проходили 830 безробітних, що допомогло 94% з них знайти місця праці. 8 краян отримали безкоштовні ваучери на оплату навчання та поступили в заклади освіти.

На 1 липня 2022 року служба зайнятості Тернопільщини продовжувала пошук прийнятних місць праці для 6,5 тис. безробітних. Із них 59% - жінки, кожен четвертий – віком до 35 років, 53% – жителі сільської місцевості, кожен другий – з вищою освітою, 9,6% - переселенці.

У роботодавців - найбільша потреба в підсобниках, водіях, продавцях, швачках, трактористах, діловодах; постійною є потреба у лікарях та медичних працівниках.

Зауважимо, що подати або знайти вакансію можна через сервіси:

"Робота зараз. Державна служба зайнятості".

Чат-бот: @DCZWorkNowBbot  або https://t.me/DCZWorkNowBbot

Канал: @DCZWorkNow або https://t.me/worknowdcz .


"Робота на Тернопільщині"

Чат-бот: @work_Ternopil_bot або https://t.me/work_Ternopil_bot

Канал: @work_in_Ternopil_region або https://t.me/work_in_Ternopil_region


Роботодавці можуть подати вакансію через Google-форму: http://surl.li/bzqvd

Шановні шукачі роботи! Заповнити анкету-резюме можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/12c4BSF0DPhGMTLFdRN_-yZDAmhkycGj4o069vvUx8yk/edit  

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини або в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи https://web.telegram.org/z/#5134509646.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux