У Кременці змагались юні лижники з трьох областей України
опубліковано 26 січня 2022 року о 10:16

Чемпіонат України серед юнаків та дівчат зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства з командних і особистих дисциплін впродовж двох днів тривав у Кременці. Відбувались змагання на комплексі лижних трамплінів ТОДЮСШ із зимових видів спорту за участі спортсменів 2008-2009 р.н., 2010 р.н. і молодших з Тернопільської області (вихованці ТОДЮСШ із зимових видів спорту та обласної ШВСМ), Івано-Франківської області (смт. Ворохта, смт. Верховина) та міста Києва.

«Хочеться відмітити відмінний виступ команди Тернопільської області як в командних, так і в особистих заліках», - повідомила директор обласної ДЮСШ із зимових видів спорту Світлана Крикончук.

Отож, у командних змаганнях серед юнаків в стрибках на лижах з трампліну в складі команд виступали по двоє спортсменів 2008-2009 р.н. та по двоє - 2010 р.н. і молодших. І на п’єдесталі пошани у цьому виді було відразу дві тернопільських команди: перше місце та звання чемпіонів отримали Євдокімов Станіслав, Стрільчук Ігор, Рудак Данило та Пилипчук Денис. А на третю сходинку підіймались за бронзовими нагородами Струмінський Олександр, Гетьман Арсен, Вілівчук Сергій та Павлішин Андрій.

У дівчат команди складалися з однієї спортсменки 2008-2009 р.н. та двох - 2010 р.н. і молодших. Перше місце серед дівчат у цьому виді теж здобула команда Тернопільської області в складі вихованок ТОДЮСШ із зимових видів спорту Цибульської Олени, Герасим’юк Дарини та випускниці школи, а зараз учениці ТО ШВСМ Козлової Каріни.

У стрибках (трамплін К-40) серед юнаків 2008-2009 р.н. чемпіоном став Пилипчук Денис, а третє місце зайняв Рудак Данило. Серед юнаків 2010 р.н. ще один чемпіонський титул здобув Стрільчук Ігор, а Струмінський Олександр став срібним призером. Серед дівчат 2010 р.н. друге місце зайняла Цибульська Олена, бронзову нагороду здобула Герасим’юк Дарина.

З лижного двоборства в командних змаганнях також золоту і бронзову медалі вибороли представники Тернопільської області, а саме: перше місце посіла команда в складі Струмінського Олександра, Стрільчука Ігоря, Рудака Данила, Пилипчука Дениса, третє - у Гетьмана Арсена, Євдокімова Станіслава, Павлішина Андрія, Вілівчука Сергія.

Серед дівчат чемпіонками стали Цибульська Олена та Козлова Каріна.

З особистих дисциплін серед юнаків 2008-2009 р.н. (трамплін К-40, лижна гонка 2 км) перше місце зайняв Пилипчук Денис, третім став Рудак Данило, серед юнаків 2010 р.н. (трамплін К-30, лижна гонка 1,5 км) чемпіоном став Струмінський Олександр, «срібло» у Стрільчука Ігоря.

У дівчат 2010 р.н. і молодших (трамплін К-30, лижна гонка 1 км) друге місце у Цибульської Олени, третьою стала Щирба Анастасія.

Тренуються вихованці ТОДЮСШ із зимових видів спорту під керівництвом Ярослава Карпця, Василя Нікіфорука, Василя Стрільчука та Олександра Точинського.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux