У Києві пройшов національний відбір до збірної України Ігри Нескорених 2025
опубліковано 05 червня 2024 року о 10:02

З 30 травня до 2 червня у Києві тривали національні змагання з адаптивних видів спорту серед поранених військовослужбовців та ветеранів Ігри Нескорених.

Саме з національних змагань починається відбір команди на міжнародний захід з адаптивних видів спорту Ігри Нескорених, який пройде у лютому 2025 року в Ванкувері та Вістлері, Канада.

Цьогоріч у національних змаганнях Ігри Нескорених взяла участь рекордна кількість учасників - 329 військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, поранення чи захворіли, виконуючи бойові завдання на фронті. Тепер, протягом червня, 35 учасників будуть відібрані комісією до національної збірної, котра представить Україну на міжнародному заході Ігри Нескорених у Канаді 2025.

Національні змагання стали наймасштабнішим ветеранським спортивним заходом, обʼєднавши військовослужбовців та ветеранів з кожної області України:
Київ - 37 учасників;

Київська область -15;

Дніпропетровська область - 37;

Львівська область - 28;

Донецька область - 21;

Рівненська область - 20;

Черкаська область - 19

Чернігівська область - 17;

Волинська область - 17;

Полтавська область - 15;

Харківська область - 13;

Житомирська область - 12;

Івано-Франківська область - 11;

Вінницька область - 11;

Хмельницька область - 9;

Одеська область - 9;

Запорізька область - 7;

Миколаївська область - 6;

Закарпатська область - 5;

Херсонська область - 4;

Луганська область - 4;

Кіровоградська область - 4;

Чернівецька область - 3;

Тернопільська область - 2;

Сумська область - 2.


А також цьогоріч участь у нацзмаганнях взяв один представник Фінляндії, який брав участь у боях за захист України.

Учасники змагалися у 9 адаптивних видах спорту: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска), велоспорт, плавання, волейбол сидячи, баскетбол на кріслах колісних, паверліфтинг, веслування на тренажерах, стрільба з лука та настільний теніс. Більшість учасників випробовували свої сили в обраних видах спорту вперше.

Попри різні умови тренувань, можливості підготовки та інші обставини, кожен з учасників гідно та самовіддано пройшов через всі випробування Ігор. Саме тому ми не поділяємо учасників на переможців та призерів. Кожен отримав медаль — символ того, що кожен з них здобув свою особисту перемогу.

Відбір та підготовку збірної України 2025 року здійснює Міністерство у справах ветеранів України, спільно з бюджетною установою Український ветеранський фонд, Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна», ГО «Повернись живим!» та ГО «Ігри Інвіктус Україна». Фінансовий партнер української збірної Ігри Нескорених 2025– провідний український банк ПУМБ.


_____________________________________________

Про Ігри Нескорених

Ігри Нескорених (eng. Invictus Games), засновані Його Високістю Герцогом Сассекським в 2014 році, — міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте, у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, були перенесені на 2022 рік, вони відбулися у квітні 2022 року. У 2023 році національна збірна України виступала в німецькому Дюссельдорфі.

Мета проєкту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної абілітації та соціальної інтеграції.


Участь національної команди в Іграх у 2025 році стане для України ювілейною — українська збірна впʼяте продемонструє нескореність наших воїнів.


Ігри Нескорених у Ванкувері-Вістлері 2025 стануть першими в історії зимовими гібридними Іграми. Учасники візьмуть участь у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux