У Мінрегіоні обговорили Концепцію формування нормативної бази проектування та будівництва закладів охорони здоров’я
опубліковано 26 серпня 2022 року о 14:13

У Міністерстві розвитку громад та територій України відбулось засідання Робочої групи з питань розроблення державних будівельних норм щодо проектування та будівництва будинків і споруд закладів охорони здоров’я. Під час засідання обговорили першочергові кроки із вдосконалення необхідної нормативної бази.

Про це повідомила заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська.

«Подальша відбудова медичної інфраструктури України потребує оновлення нормативної бази проектування та будівництва з урахуванням чинних міжнародних вимог та найкращого світового досвіду. Це стосується не тільки основоположного ДБН «Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я», але й низки інших документів — «секторальних» будівельних норм (щодо різних типів закладів охорони здоров’я з урахуванням їх специфіки) та «підтримуючих» нормативних документів (національних стандартів, кодексів усталеної практики). Наразі Мінрегіон та МОЗ спільно розробляють «дорожню карту» роботи на цьому напрямку», — зазначила Наталія Козловська.

Під час засідання розглянули проект Концепції формування нормативної бази проектування та будівництва споруд і комплексів закладів охорони здоров’я, розроблену Національним Авіаційним Університетом.

Учасники обговорили створення взаємоузгодженої ієрархічної структури нормативного забезпечення проектування та будівництва закладів охорони здоров’я, особливості визначення основних вимог до об’єктів нормування (різних типів закладів охорони здоров’я з урахуванням їх специфіки), зокрема щодо безпеки та доступності, етапність розроблення та прийняття відповідних документів.

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад та територій України спільно з Міністерством охорони здоров’я України ініціювали оновлення державних будівельних норм «Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я». З цією метою при Науково-технічній Раді Мінрегіону була створена Робоча група для оперативного опрацювання відповідних змін та пропозиції. До її складу увійшли представники МОЗ, ВООЗ, ДСНС, фахівці у сфері охорони здоров’я, а також експерти з питань інклюзивності від громадських організацій.

Довідково

Чинні ДБН «Будинки і споруди. Заклади охорони здоров’я» діють з 2001 року. Вони поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків та споруд усіх типів закладів охорони здоров’я незалежно від їх відомчого підпорядкування та форм власності, а також приміщень медичного призначення, вбудованих чи таких, що входять до складу інших типів будинків.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux