Україна продовжує наближатися до телекомунікаційних стандартів ЄС
опубліковано 09 червня 2022 року о 17:00


ЄС та Україна разом працюють над забезпеченням доступного транскордонного зв’язку з початку повномасштабної війни в Україні. Цей зв’язок відіграв ключову роль, дозволяючи вимушеним переселенцям залишатися на зв’язку з людьми вдома та за кордоном.

Єврокомісія ухвалила рішення, що уповноважує національний регуляторний орган України, відповідальний за електронні комунікації, брати участь у регулюючому агентстві телекомунікацій ЄС (BEREC).

Це рішення допоможе наблизити Україну до телекомунікаційних стандартів ЄС, особливо у сфері роумінгу та регулюванні ринку, що є ще одним важливим кроком на шляху до євроінтеграції України.

Комісар ЄС із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон зазначив: «Зараз як ніколи важливо, щоб Україна була якнайближчою до єдиного ринку ЄС, тому я радий вітати українського регулятора в BEREC. Це дасть змогу налагодити тіснішу співпрацю в питаннях зв'язку в умовах нинішньої надзвичайної ситуації та закладе основу для наближення українських норм у сфері електронних комунікацій до телекомунікаційних стандартів ЄС».

Мінцифри дякує Європейській комісії, зокрема Єврокомісару з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретону, за підтримку в цьому процесі.

Нагадаємо, в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС вказано зобов’язання спільно працювати над узгодженням законодавства України із законодавством ЄС про електронні комунікації, у якому BEREC відіграє важливу роль. Угода сприяє співпраці між національним регулятором України та національними регуляторами країн-членів ЄС.

BEREC прагне забезпечити послідовну імплементацію нормативної бази для електронних комунікацій у Європейському Союзі. BEREC відіграє важливу роль у допомозі та консультуванні Єврокомісії та національних регуляторних органів ЄС із питань електронних комунікацій, зокрема через свої висновки та рекомендації. Він також надає Єврокомісії консультації щодо підготовки відповідних законодавчих ініціатив. BEREC та Офіс BEREC відкриті для участі національних регуляторних органів за межами ЄС, які уклали угоди з Євросоюзом щодо цього. Наразі в роботі BEREC та Офісу BEREC можуть брати участь Албанія, Боснія і Герцеговина, Косово, Чорногорія, Північна Македонія, Сербія, а також країни-члени Європейської економічної зони. Угода про асоціацію з Україною долучає її до цього переліку.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux