Україна продовжує тісну співпрацю з Радою Європи
опубліковано 29 листопада 2022 року о 14:39

Заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода у форматі онлайн взяв участь у 16 пленарному засіданні Європейського комітету з питань демократії та врядування (CDDG), яке проходить у Страсбурзі (Франція).

Заступник Міністра проінформував учасників заходу про функціонування місцевого самоврядування в Україні в умовах воєнного стану. Зокрема, наголосив, що завдяки реформі децентралізації, яка була спрямована на створення спроможних громад, органи місцевого самоврядування змогли в умовах війни вирішувати надскладні завдання і організувати територіальну оборону своїх громад.

«Підтримка функціонування місцевого самоврядування в умовах війни стала пріоритетною державною політикою центральних органів влади. Уряд та Парламент безперервно працюють над тим, щоб централізовано допомагати ОМС вирішувати складні завдання для забезпечення життєдіяльності громад щодо: фінансування соціальних та інших видатків в умовах, коли економіка громади не працює так, як до війни; швидкої оцінки матеріальних збитків і надання бюджетної підтримки для відновлення на звільнених територіях; забезпечення соціальної підтримки для мільйонів внутрішньо переміщених осіб», — зазначив В’ячеслав Негода.

За його словами для продовження і завершення децентралізації в Україні, з урахуванням наслідків, спричинених збройним вторгненням росії, для реалізації комплексних заходів із удосконалення законодавства та практик за напрямком «Місцеве самоврядування», що передбачені Планом відновлення України від наслідків війни, важливою є всебічна підтримка міжнародних партнерів, у першу чергу Ради Європи.

Особливу увагу звернув на важливість подальшої безперервної підтримки України в рамках інструменту співробітництва між Україною та Радою Європи, а саме наступного Плану дій Ради Європи для України. «Висловлюємо сподівання на його якнайшвидше узгодження та відповідно продовження практики успішної співпраці, зокрема в контексті реалізації Проекту Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», — наголосив заступник Міністра.

Нагадаємо, Мінрегіон, реагуючи на численні звернення органів місцевого самоврядування до Уряду, розробив проект Закону щодо відновлення сплати земельного податку і надання права органам місцевого самоврядування самостійно приймати рішення щодо надання відповідних податкових пільг.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux