Україна та Польща кардинально збільшать об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС
опубліковано 25 квітня 2022 року о 13:25

📌Залізниця
Україна та Польща кардинально збільшать об’єм залізничних перевезень українського експорту до ЄС та на світові ринки через Європу.

Україна та Польща створять спільне логістичне підприємство вже найближчим часом.

Відповідний меморандум підписали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в Кракові.

Зокрема, домовились спільно працювати над збільшенням вантажоперевезень через західний кордон України, спільно вирішуючи технічні та організаційні проблеми – різницю у митних правилах, використання різних колій, пошук вільного рухомого складу.

Також йдеться про необхідність розширення залізничних шляхів для товарів, які неможливо доставляти через заблоковані росіянами порти та через блокування частини залізничної мережі України, яка сьогодні вже не має сполучення з росією та білоруссю.

Спільний менеджмент українських та польських залізниць дозволить створити прості та зручні логістичні рішення – від постачальника в Україні до споживача в будь-якій точці світу.

📌Порти

ЗСУ збили російські ракети, які летіли до порту Південний
З акваторії Чорного моря з російського корабля було випущено крилаті ракети, які прямували у бік порту Південний.
Це сталося близько 22:00 у суботу, 23 квітня.

2 дві ракети були збиті воїнами зенітного підрозділу ЗСУ.
Перша віце-прем'єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко провела перемовини з турецьким колегою - міністром торгівлі Турецької Республіки Мехметом Мушем щодо подальшої співпраці України та Туреччини. Обговорили відновлення морських поставок продукції з України до Туреччини та налагодження низки альтернативних перевезенням по морю варіантів.

📌 Міжнародний вимір та санкції

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що країна закрила повітряний простір для російських літаків, що перевозили солдатів до Сирії.

Американська компанія Guardian Industries, яка має в рф два заводи, оголосила, що йде з росії. Guardian Industries – один зі світових лідерів з виробництва скла із покриттям, склоізоляційних матеріалів та скла для автомобільної промисловості.

Росія підготувала перелік товарів, які буде ввозити контрафактом: серед них займають автомобільні марки та матеріали, а також супутні товари, з ними пов'язані: Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadillac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover. У переліку значаться двигуни та частини для Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen тощо, зазначені шини Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone.

У порту Зебрюгге (Бельгія) через санкції проти рф заблоковано близько 8 тисяч люксових автомобілів, які призначалися російським покупцям. Ці авто потрапили під заборону на експорт до росії автомобілів вартістю понад 50 тис. євро. Серед заблокованих авто – нові моделі Lexus, Cadillac та Mercedes. Вони прибули з Азії до Бельгії в перший тиждень квітня, і повинні були проїхати далі у рф.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux