В Україні створять кліматичний офіс за підтримки Німеччини та ЄС
опубліковано 15 листопада 2022 року о 13:30

В Україні створять кліматичний офіс за підтримки Німеччини та ЄС. Про таку ініціативу повідомив на СОР27 Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

“Україна не відмовилася ні на день від зобов’язань перед світовою спільнотою, зокрема і щодо кліматичної політики. Як і до повномасштабного вторгнення, Україна прагне зробити свій внесок у реалізацію Європейської зеленої угоди. Ми прагнемо досягнути кліматичної нейтральності, хоча тепер для цього доведеться докласти ще більше зусиль. Однак ми не полишили намірів скоротити викиди парникових газів на 65% до 2030 року. Ми трансформували наші кліматичні амбіції в конкретні цілі й прописали їх у Плані відновлення України, який представили в Лугано у липні цього року”, - наголосив Руслан Стрілець.

Український кліматичний офіс функціонуватиме в рамках проекту міжнародної технічної допомоги BMWK/ЄС «Розбудова спроможності задля кліматичних дій», офіційний запуск якого відбувся сьогодні на СОР27.

Проект співфінансуватиметься Європейським Союзом та Міжнародною кліматичною ініціативою (IKI) Федерального міністерства економіки та захисту клімату Німеччини (BMWK). Мета - надати реальну допомогу Україні у реалізації кліматичних цілей на шляху до декарбонізації.

За словами Руслана Стрільця, Кліматичний Офіс надаватиме підтримку Уряду України, містам та регіонам, а також підприємствам та бізнесу для реалізації елементів кліматичної політики.

Кліматичний офіс допомагатиме з декарбонізацією галузей економіки, розбудовою урядування в адаптації, розширенням можливостей для молоді та регіонів на шляху до Зеленого курсу ЄС та з імплементацією положень Паризької угоди.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності Офісу стане напрацювання та підтримка особливих підходів до кліматичного фінансування для України.

“Створення Українського кліматичного офісу є чудовим прикладом підтримки України з боку наших давніх та надійних партнерів – Федерального міністерства економіки та клімату Німеччини та ЄС, що впроваджуватиметься GIZ. Я запрошую всі країни, які прагнуть зробити внесок у подолання глобального потепління, до співпраці в рамках цієї ініціативи”, - зауважив Міністр.

Нагадаємо, за останніми оцінками Міндовкілля та міжнародних експертів, додаткові викиди парникових газів, спричинені військовими діями на території України, склали близько 33 млн тонн CO2.

Найбільша частка цих викидів припадає на пожежі – понад 23 млн тонн CO2.

80% пожеж відбуваються на територіях, де велись або ведуться бойові дії.

За попередніми підрахунками, на відбудову припадатиме близько 49 млн тонн викидів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux