Відбулось засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України
опубліковано 15 грудня 2023 року о 16:58

Сьогодні відбулось засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України. Участь в засідання взяли усі голови обласних, районних адміністрацій та територіальних громад. 

Максимальну увагу приділили ситуації на місцях: у різних областях України, у різних наших громадах. Про це наголосив Президент України Володимир Зеленський.


"Хочу звернути увагу кожного й кожної зараз на те, що життя держави, життя будь-якої громади, життя кожної людини є одним і тим самим життям України – життям, яке ми маємо захищати і маємо захистити від агресії Росії. І якщо хтось на будь-якій посаді чи то в державі, чи то в органах місцевого самоврядування чомусь вважає, що війна – вона «десь там», а він нібито може займатися чим завгодно іншим – скажімо так, пріоритетним питанням, – то це велика помилка, яку треба виправити. І яку ми виправимо. Тому головне завдання – оборона нашої держави. Якщо хтось не знає деталей, які в нас на фронті, що відбувається, і забув, із ким у нас, на жаль, таке сусідство, я хочу вам усім нагадати: оборона – номер один. Люди не забудуть, люди не пробачать, особливо ті люди, чиї діти поховані. Безумовно, всі ми це бачимо, кожен і кожна, в громаді нашої держави.Тому захист нашої держави – обов’язок кожної та кожного. Тих, хто на фронті: безумовно, для них це все їхнє життя і вони його віддають, вони герої. Ті, хто не на фронті: захист держави – це також великий обов’язок і найголовніше, що треба робити», - зазначив Президент.


Окрім цього, на засіданні обговорили вступ України до ЄС. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що шлях до членства в ЄС потребуватиме дуже великої роботи, яку наша держава вже почала виконувати.



«2739 актів підлягають подальшій імплементації. Це наш обсяг роботи на наступні роки, який маємо зробити. Ми розуміємо, як це робити й коли ми це зробимо. Експертиза, команди, ресурси – все це у нас є. А головне — є воля усієї України. Усіх разом, від парламентарів та урядовців до наших громад, до суспільства», — підкреслив Прем’єр-міністр.



Денис Шмигаль у своєму виступі також наголосив, що разом з роботою над нормативно-правовими актами, Україна одночасно продовжує інтегруватися в єдиний європейський ринок. Зокрема, українська енергомережа повністю об’єдналася з європейською.

Серед завдань на 2024 рік — продовження «транспортного» та «економічного» безвізів, а також якнайшвидше отримання «промислового», що полегшить доступ українських виробників на європейські ринки. Крім того, планується впроваджувати акти ЄС щодо роумінгу для отримання «роумінгового безвізу».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux