Відкриття офісу Facebook в Україні та запуск нових продуктів: Мінцифри обговорило подальшу співпрацю з Facebook
опубліковано 28 вересня 2021 року о 11:58

Президент України Володимир Зеленський та Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у форматі відеодзвінка обговорили співпрацю з головним операційним директором Facebook Шеріл Сендберг та віце-президентом Facebook Ніком Клеггом.

Основні пункти перемовин — можливість відкриття офісу Facebook в Україні, а також запуск нових продуктів компанії для українських користувачів. Крім цього, Президент розповів про ключові здобутки у впровадженні цифровізації та подальші плани.

"Цифровізація — пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо 100% держпослуг. Це не тільки наше бажання — зробити всі послуги щодо бізнесу та держави доступними і комфортними для людей у цифровому форматі", — зазначив Володимир Зеленський.

Також глава держави запросив представників Facebook відвідати Diia Summit цієї осені у Києві: "Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими в Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом".

Мінцифри співпрацює з Facebook від самого початку свого існування. Разом ми вже реалізували декілька успішних проектів. Зокрема, запустили AMBER Alert — систему сповіщень про зникнення дітей.

“Ми активно співпрацюємо зі світовими технологічними компаніями. Це Amazon, Microsoft, Apple, Google, Samsung, Lyft та багато інших ІТ-гігантів. Наша ціль — не лише регулярний запуск спільних проектів, а й поява офіційного представництва Facebook в Україні. Зі свого боку ми готові сприяти виходу компанії на наш ринок. Впевнений, що наша співпраця буде корисною як для України, так і для Facebook”, — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також у співпраці з Facebook Мінцифри запустило спільний освітній проект "Основи використання Facebook та Instagram для розвитку бізнесу онлайн" та SMB Hub Ukraine для малого і середнього бізнесу. Крім цього, компанія Facebook запустила українську версію платформи з цифрової освіти для батьків, учителів і підлітків Get Digital в межах Європейського тижня цифрової грамотності в Україні.

“Ми хочемо надавати найкращі послуги та підтримку нашим користувачам в Україні. Це можна побачити у спільних проектах, включно з нещодавнім запуском Facebook AMBER Alert. Ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю”, — зазначила СОО Facebook Шеріл Сендберг.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux