Віктор Ляшко: країни з високим рівнем охоплення щепленнями мають менше навантаження в стаціонарах і у відділеннях інтенсивної терапії
опубліковано 31 січня 2022 року о 12:11

Попри високу інтенсивність циркуляції вірусу, країни з високим рівнем охоплення щепленнями мають порівняно менший рівень навантаження в стаціонарах і у відділеннях інтенсивної терапії, ніж у попередніх хвилях. Цей факт підкреслює значення вакцин проти COVID-19 у запобіганні важким випадкам коронавірусу та смертям від нього.

«Відповідно до досвіду інших країн, від початку зростання захворюваності до піка проходить близько одного місяця. Тому найближчі два тижні ми прогнозовано очікуємо зростання кількості випадків інфікування коронавірусом», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Наразі в закладах охорони здоров’я виділено 69 320 ліжок, з яких 66 310 забезпечені киснем. За тиждень кількість. Враховуючи зростання кількості випадків серед дітей, у лікарнях виділено 4 414 ліжок, призначених для госпіталізації хворих дітей. За минулий тиждень кількість ліжок збільшено на 4 400 для дорослих і 751 для дітей.

На жаль, попри невтішну статистику щодо нових випадків захворювання на COVID-19, в Україні вже другий тиждень поспіль фіксується зниження тижневої кількості проведених щеплень. Найнижчі показники у розрахунку на 100 тисяч населення зафіксовано за останні 7 днів у Хмельницькій, Волинській, Миколаївській, Івано-Франківській та Запорізькій областях. 

Найбільшу кількість щеплень із розрахунком на 100 тисяч населення було зроблено у Полтавській області. Одразу за лідером йдуть м. Київ, Рівненська, Луганська та Харківська області. 

«Чим більше ми будемо вакцинуватися та збільшувати свій захист, тим більше ми зможемо уникнути додаткових госпіталізацій та втрат життів. Чим більше ми будемо вакцинуватися та збільшувати імунний прошарок людей, тим більше ми зможемо мінімізувати проблеми для суспільства та забезпечити продовження роботи ключових секторів економіки у найближчі тижні та місяці», – підкреслив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що зробити базовий курс чи бустерне щеплення від COVID-19 можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Адреси та контакти – на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0-800-60-20-19.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux