Володимир Труш взяв участь в форумі «Розвиток бізнес сектору України»
опубліковано 16 грудня 2022 року о 16:22

15 грудня відбулася значуща для країни подія, в якій взяли участь, представники центральної влади, керівництво Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської ОВА, голови громад, представники бізнесу Івано-Франківщини та прифронтових областей нашої держави. 
Дводенний форум провели в рамках проєкту «Розвиток бізнес сектору України». Це фінальний та завершальний його етап. В рамках проєкту, впродовж шести останніх місяців, відбувалися бізнес-тури, в яких підприємці з прифронтових регіонів України приїжджали на Прикарпаття, щоб познайомитись з місцевим бізнесом, налагодити нові контакти та співпрацю. 
Основна ідея проєкту полягає в стабілізації економіки країни в непростий для нас час. Відтак на форумі основним меседжем для дискусій був пошук можливостей для бізнесу. 
Участь у форумі взяв начальник Тернопільської ОВА Володимир ТРУШ. «Із настанням війни в Україні змінилися пріоритети. На Тернопільщину переїхало близько 60 підприємств, які вже зараз працюють. Звичайно ж, їм надаються певні пільги. Тут дійсно допомагає держава, Президент та Уряд. Були зроблені у максимально стислі терміни можливості щодо кредитування малого та середнього бізнесу, який переїжджає. Після війни багато з цих підприємств планують залишити на Тернопільщині свої філії. Від початку війни, в області створено 6.8 тис. нових робочих місць. Це надзвичайно добре, адже люди мають змогу залишитися в Україні і працювати тут». 
Під час бізнес-турів підприємці з Івано-Франківщини ділилися нюансами свого бізнесу та практичними кейсами. В цілому, відбулося вісім бізнес-турів в таких напрямах економіки як сільське господарство, харчопереробна промисловість, легка та деревообробна промисловість, індустрія гостинності та туризму, крафтових виробництв, діяльність великих підприємств та ІТ-сфера. 
Форум зібрав близько двохсот учасників. Кожен з них міг взяти участь в панельних дискусіях, які зосереджені на таких темах, як післявоєнне відновлення економіки країни, можливості та перспективи розвитку для бізнесу та енергобезпека. Учасники мали можливість представити свою продукцію на виставці та ознайомити інших підприємців з напрямами своєї діяльності. 
Нагадаємо, що проєкт реалізований командою Івано-Франківської ТПП за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В майбутньому такий форум планують організовувати щорічно.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux