Витяг з наказу начальника Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки
опубліковано 08 січня 2024 року о 08:54


МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

ВИТЯГ З НАКАЗУ

начальника

Тернопільського обласного територіального центру

комплектування та соціальної підтримки


13.11.2023 м. Тернопіль Nº342агд


Про продовження строку

проведення загальної мобілізації


На виконання Указу Президента України від 6 листопада 2023 року № 735/2023 «Про продовження строку проведення загальної мобілізації», затвердженого Законом України від 8 листопада 2023 року № 3430-ІХ, відповідно до законів України "Про військовий обовʼязок і військову службу", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та з метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави, продовжено терміни загальної мобілізації строком на 90 діб з 16 листопада 2023 року. З метою подальшого виконання заходів загальної мобілізації, наказую:

1. Всі генерали, адмірали, офіцери, прапорщики, мічмани, сержанти, солдати та матроси запасу, які не користуються правом на відстрочку від мобілізації, та з тих чи інших причин не були призвані до лав Збройних Сил України (інших військових організаційних структур) за загальною мобілізацією, зобовʼязані зʼявитись у визначений законодавством термін на пункти, вказані у мобілізаційних розпорядженнях або персональних повістках.

2. Військовозобовʼязаним, які тимчасово проживають на території Тернопільської області, негайно вибути до місця постійного проживання і прибути в пункти, вказані у мобілізаційних розпорядженнях, а при неможливості - у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки по місцю перебування на тимчасовому військовому обліку.

3. Офіцерам, прапорщикам, мічманам, сержантам, солдатам та матросам запасу, які не мають на руках мобілізаційних розпоряджень і не отримали повісток територіального центру комплектування, виїзд за межі району (міста) тимчасового забороняється.

4. Офіцери, прапорщики, мічмани, сержанти, солдати та матроси запасу, які підлягають призову відповідно до пункту 1 цього наказу, зобовʼязані мати при собі документи та особисті речі, вказані в мобілізаційних розпорядженнях та персональних повістках.

5. Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації - зберігати місце роботи і посаду на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову.

6. Керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості - поставити справну автотракторну, дорожньо-будівельну, підйомно-транспортну та іншу техніку у визначені терміни і в пункти згідно нарядів, отриманих від територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

7. Громадянам-власникам транспортних засобів, визначених частковими нарядами до поставки у Збройні Сили України та інші військові формування України - доставити їх у визначені терміни і в пункти за вказівкою начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

8. Начальникам районних (обʼєднаного міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у взаємодії з місцевими державними адміністраціями, органами державної влади із залученням виконавчих комітетів територіальних громад, старостинських округів, міських рад, підприємств, установ, організацій, навчальних закладів усіх форм власності, житлово-експлуатаційних організацій та домовласників організувати і забезпечити в установленому порядку:

- відпрацювання наказів про продовження термінів загальної мобілізації та доведення їх до відповідних органів державної влади та місцевого самоврядування;

- своєчасне оповіщення та прибуття громадян, які призиваються на військову службу, їх перевезення і доставку на збірні пункти та у військові частини;

- роботу військово-лікарських комісій та проведення медичного огляду громадян, які призиваються на військову службу під час загальної мобілізації;

- роботу системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів;

- охорону громадського порядку під час проведення оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів до збірних пунктів та військових частин;

- дотримання законодавства з питань соціального та правового захисту військовослужбовців і членів їх сімей щодо осіб, які призиваються на військову службу під час загальної мобілізації;

- виділення тимчасових будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних засобів та інших матеріально-технічних засобів, надання послуг відповідно до мобілізаційних планів розшук громадян, які ухиляються від виконання військового обовʼязку;

- постійне інформування населення про хід призову громадян на військову службу під час загальної мобілізації;

- залучення громадських та волонтерських організацій щодо надання допомоги у проведенні призову громадян на військову службу під час загальної мобілізації.

9. Громадяни України, які не зʼявились під час мобілізації у вказані терміни і пункти збору та керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості, а також власники транспортних засобів, які не поставили у встановлені терміни техніку по нарядах територіальних центрів комплектування, а також особи, які перешкоджали своєчасному прибуттю громадян та поставці техніки, несуть відповідальність відповідно до законодавства України.

10. Наказ оголосити та вивісити на підприємствах, в організаціях і Установах незалежно від форм власності та відомчої підпорядкованості та довести до районних (обʼєднаного міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області.

ТВО начальника Тернопільського обласного

територіального центру комплектування

та соціальної підтримки

полковник                                                                          М.БОЙКО


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux