Заклади освіти Тернопільщини отримали спортивний інвентар від Parimatch Foundation
опубліковано 21 липня 2022 року о 10:35

Міжнародна благодійна організація Parimatch Foundation продовжує реалізовувати свою головну місію — підтримувати суспільство, залучаючи дітей до спорту, фізичної та рухової активності. Під час війни це завдання набуло особливо значення, оскільки спорт не лише впливає на фізичний розвиток дітей, а й допомагає в психологічній реабілітації. Спорт відволікає, дозволяє емоційно перезарядитися та підтримувати позитивний настрій.

В рамках програми “Нова фізична культура” Фондом було придбано 200 спортивних наборів, які надходять до Західних регіонів України, де знаходяться шелтери для внутрішньо переміщених осіб, серед яких значна кількість дітей. У кожному з таких наборів спорядження для занять різними видами спорту: футболом, баскетболом, волейболом, бадмінтоном, шахами, шашками та дартсом. 

 23 спортивні набори були передані до Тернопільської області, зокрема, в заклади освіти, якими з початку війни опікується Parimatch Foundation в рамках різних гуманітарних програм спрямованих на допомогу внутрішньо переселеним особам.

«Ми отримали дві партії спортивних наборів від Parimatch Foundation. Першу  вже передали в заклади освіти, де наразі перебувають внутрішньо-переміщені особи, і куди Фонд попередньо доставляв гуманітарну допомогу. Іншу партію спортивного інвентарю ми передали в заклади освіти на базі яких в червні були організовані пришкільні табори. Тож ми вдячні Фонду за постійну підтримку наших дітей і сподіваємося на продовження плідної співпраці і по іншим проєктам», - розповіла Ольга Хома, директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації.


Зауважимо, що Тернопільська область стала одним із ключових хабів для прихистку внутрішньопереміщених осіб. Parimatch Foundation допоміг в регіоні облаштувати тимчасові притулки, що розміщуються у навчальних закладах. У березні Фонд передав 2000 спальних комплектів, а у квітні — пральні машини, набори рушників та ноутбуки, які були направлені до закладів освіти, де наразі перебуває найбільше внутрішньо переміщених школярів.

«Діти мають жити повноцінним життям, отримувати якісну освіту, займатися спортом та бути у повній безпеці. Саме тому Parimatch Foundation, робив та продовжує робити усе можливе, щоб забезпечити майбутньому поколінню доступний спорт, фізичну та рухову активність. В співпраці з місцевими державними установами, ми готові масштабувати проєкти та програми, та надавати свою допомогу якомога більшій кількості дітей»

– розповів представник Фонду в Україні Вадим Місюра. 

Діяльність Parimatch Foundation в Тернопільській області не обмежується виключно гуманітарною допомогою за базовими потребами. Фонд також запустив освітній курс для психологів ІРЦ, який пройшли 30 спеціалістів регіону, які вже активно працюють в внутрішньопереміщеними особами, як дітьми, так і дорослими за новітніми методиками. Додамо, що за ініціативи Parimatch Foundation тренерами навчального курсу «Кризова психологічна допомога» стали представники Ізраїльської коаліції травми.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux