03.05.2024 Новий старт, нові можливості! Жителям Тернопільщини віком 55+


Працевлаштування, навчання, гранти на бізнес Значна потреба в працівниках з початком повномасштабної війни та велика затребуваність робочих рук у повоєнному відновленні України спонукають роботодавців все більше звертати увагу на трудовий потенціал людей старшого віку. Працівники 55+ мають низку вагомих переваг, що становлять основу їх конкурентоспроможності на ринку праці, таких як: кваліфікація, практичні навички, професійний досвід і зрілість. 

ПОШУК РОБОТИ ТА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ 

У службі зайнятості шукачі роботи старшого віку можуть отримати послуги кар’єрних радників, рекрутерів та інших фахівців, які здійснюють індивідуальний підбір вакансій для кожної людини з урахуванням отриманої освіти, професійного досвіду, побажань до майбутнього місця праці та потреб роботодавців. 

У вільному доступі - база актуальних вакансій. Можна скористатися сервісами: 

В телеграм - "Робота зараз. Державна служба зайнятості","Робота на Тернопільщині" 

Єдиний портал вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua/); 

Національний Кадровий Резерв (https://ukrnkr.in.ua/).

Можна отримати тимчасову роботу, у тому числі в рядах «Армії відновлення». 


МОЖЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ

На сьогодні до 30 тисяч 280 грн можуть отримати на професійне навчання, перенавчання чи підвищення кваліфікації:

- зареєстровані у СЗ безробітні сертифікат на оплату навчання + сертифікат на проживання (за потреби), також СЗ оплачує проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку і медогляд. Навчатися за сертифікатом можна за будь-якою професією, у якій є потреба в роботодавця і є ліцензований курс в будь-якому закладі освіти України чи можливість стажування в роботодавця. Тільки в ЦПТО ДСЗУ є майже 100 професій та 400 напрямків;

- незайняті (люди, які не мають роботи і не зареєстровані у СЗ як безробітні) та зайняті (працівники) – ваучер на оплату навчання. Навчатися за ваучером можна за 124-ма професіями та напрямками сфер ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, фармації, цивільної безпеки, озброєння та військової техніки. Професію, заклад освіти та форму навчання (стаціонарну, заочну чи дистанційну) людина обирає самостійно.

Також, служба зайнятості сприяє у підтвердженні результатів неформального професійного навчання (набутих професійних знань, умінь і навичок, незалежно від форми їх отримання), зокрема, за професією кухар 3-6 розрядів та лише за 2 дні і отримати документ державного зразка. 

А ще можна скористатися безкоштовними освітніми платформами онлайн-курсів: «Дія. Цифрова освіта», Освітній портал Державної служби зайнятості, Prometheus, Lingva skills.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux