07.05.2024 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації!


Особам з інвалідністю у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини; організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації; залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи. 

За початку року послугами служби зайнятості Тернопілля скористались 430 осіб з інвалідністю (серед них 34 учасників бойових дій, 43 ВПО), з них
369 - мали статус безробітного;
76 – працевлаштовано,
22 - проходили професійне навчання;
11 - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру;
18 – отримали ваучери на оплату навчання.
На сьогодні для 176-ти безробітних згаданої категорії продовжується добір підходящих місць праці. 

Роботодавці області пропонують 105 вакансій для осіб з інвалідністю. Найбільше потрібні водії (24 вакансії – із зарплатою до 15 тис. грн), продавці різної спеціалізації (13 вакансій – із заробітною платою до 10 тис. грн), підсобні робітники (6 вакансій – із заробітною платою до 10 тис. грн), лікарі різної спеціалізації (4 вакансії, зарплата до 15 тис. грн), інженери різної спеціалізації (4 вакансії – із заробітною платою до 8,1 тис. грн) та слюсарі з ремонту рухомого складу (4 вакансії, зарплата до 9,2 тис. грн)

Роботодавці, які працевлаштовують людей з інвалідністю, можуть отримати: 

1. Компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I чи II групи. ЇЇ граничний розмір:
106,5 тис. грн - якщо працевлаштована особа з інвалідністю І групи,
71 тис. грн - за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи. 

2. Компенсацію 50% витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної з/п, за працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного більше 1 місяця. Термін працевлаштування такого безробітного – понад 1 рік. Термін виплат – 6 місяців упродовж 1 року. розмір компенсації становить 8000 гривень. Щоб отримати цю компенсацію, роботодавець протягом двох місяців з дня працевлаштування людини з інвалідністю має подати заяву до центру зайнятості. 

3. Компенсацію за працевлаштування людей зінвалідністю зі статусом внутрішньо переміщених осіб, які були прийняті на роботу після початку повномасштабної агресії. Це компенсація мінімальної заробітної плати, тобто 8 тис. грн. Максимальна тривалість компенсації – 6 місяців. Подати документи можна в електронній формі через портал Дія.

 

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію у Тернопільському ОЦЗ за тел. 0635765756.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux