Доба на Тернопільщині пройшла спокійно
опубліковано 03 березня 2022 року о 12:44

Попри звучання сирен та повітряну тривогу, доба на Тернопільщині пройшла спокійно. Однак, жителів області просять не нехтувати сигналами про небезпеку. 
«Сигнал тривоги вмикається, коли розвідувальні служби фіксують зліт ворожих літаків і називають напрямок їхнього польоту. При зміні курсу польоту надходить сигнал скасування повітряної тривоги у тих населених пунктах, де стає відомо, що загрози немає. Сигнал повітряної тривоги включається максимально заздалегідь, щоб мешканці мали час дійти до укриття. Тому, ми не втомлюємося повторювати - не нехтуйте сигналами «повітряна тривога». Адже це може врятувати ваше життя», - наголошує очільник Тернопільської військової облдержадміністрації Володимир Труш. 
Під час брифінгу розповіли, що на раді оборони Тернопільщини також прийняли рішення, про те, що транспортні засоби водіїв, які сіли за кермо напідпитку, будуть вилучатися на потребу військовослужбовців. Зокрема, сьогодні буде прийматися рішення про вилучення транспортних засобів 2-х кермувальників, яких вчора затримали на підпитку. 
«Доставлена нова партія зброї в область, яка уже роздана підрозділам територіальної оборони. Сформовано добровольчі формування територіальної оборони, які створюють громади. Але, хочу нагадати, що вони всі підконтрольні керівнику Територіальної оборони в області. Прийнято рішення про передачу зброї прокуратурі. Для того, щоб допомогти військовим, також з банків будуть вилучатися броньовані автомобілі», - каже Володимир Труш. 
Формуються підрозділи, які їдуть на передову в Київ. Сьогодні Тернопільщина також приймає понад 1200 тисяч осіб з областей, де ведуться активні бойові дії. «Евакуація буде здійснюватися централізовано. Тому, хочу вкотре звернутися до жителів області. Якщо ви бачите на дорогах шкільні автобуси - дайте їм дорогу. Адже це люди, які тікають від війни. Чоловікам, які прибудуть в область, дано 24 години, щоб вони добровільно звернулися у військкомат», - каже Володимир Труш. 
Мер міста повідомив, що Тернопіль починає формування добровольчих батальйонів тероборони. Для цього потрібно мати лише паспорт та ідентифікаційний код. Немає жодних обмежень для тих, хто хоче вступати до лав тероборони, це можуть бути як і ті, хто не служив в ЗСУ, так і жінки. Консультації та роз’яснення можна отримати за телефоном - 067 447 37 10. Міська рада допомагає з укомплектуванням батальйонів та оформленням усіх документів. 
Окрім цього, Сергій Надал зазначив, що понад 25 укриттів уже обладнані інтернетом. Поліція працює в посиленому режимі. Блок-пости перейшли у керування територіальної оборони. Найближчими днями вони будуть перелаштовуватися та укріплятися, для оборони. Також, на блокпостах змінено рух. 
Зокрема, автомобілі, котрі везуть важливі вантажі, гуманітарну допомогу, матимуть «зелений коридор» проходження нашої області. Усіх інших просять із розумінням поставитися до того та проходити блок-пости у загальній черзі. «Рішенням штабу прийнято про навчання сформованих підрозділів територіальної оборони. Тому, просимо людей не панікувати у разі звуків пострілів. Попередньо, голови громад будуть проінформовані про проведення навчань», - каже Олександр Богомол.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux