Україна отримала 21 позашляховик для медиків від україно-швейцарської асоціації «Free Ukraine» та партнерів
опубліковано 03 листопада 2022 року о 16:23

21 позашляховик Toyota Land Cruiser J78, обладнаний для роботи в складних умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою, передали Україні представники благодійної асоціації «Free Ukraine». Участь у церемонії передавання автомобілів узяли Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Сьогодні ми посилюємо українських медиків. Передаємо командам медицини катастроф потужні авто, які рятуватимуть життя та здоров’я людей в екстремальних ситуаціях воєнного часу. Лікарі та увесь медперсонал працюють в умовах наближених до бойових. В режимі 24/7, під обстрілами, на замінованих територіях. Як і наші бійці на фронті, вони – герої цієї війни. Я щиро дякую кожному за відданість своїй справі та за любов до людей і до України», — зазначив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Автомобілі передадуть цивільним медичним командам медицини катастроф, які реагуватимуть на надзвичайні ситуації, у тому числі ракетні обстріли, в усіх куточках України, особливо у прифронтових та деокупованих територіях.

«Українська система медицини катастроф щодня героїчно справляється із великим навантаженням і щохвилини рятує життя. Шанси на порятунок постраждалих від війни військових та цивільних збільшуються, коли вони можуть отримати якісну і швидку медичну допомогу. Тож такі машини зможуть ефективно допомагати нашим героїчним медикам вигравати бій за своїх пацієнтів. Я вдячний усім, хто став пліч-о-пліч з Україною й підтримує нас у такий складний час. Разом ми здолаємо ворога і збережемо не одну сотню людських життів, а отже, — й українських родин», — наголосив Віктор Ляшко.

Українсько-швейцарська асоціація «Free Ukraine» уже передала Україні 30 таких позашляховиків. Ще 70 будуть доставлені найближчими місяцями.

Автомобілі прості в технічному обслуговуванні, не мають складної електроніки, мають великий паливний бак, через що не потребують дозаправки в межах 1000 км; дизельні двигуни; високий кліренс (отже, і підвищену прохідність). Кількість моделей медичного транспорту, який може працювати в ускладнених умовах, у всьому світі є обмеженою. Toyota Land Cruiser J78 — найкращий зразок таких автівок.

Проект профінансований «Free Ukraine» у співпраці із міжнародними партнерами: Всесвітньо організацією охорони здоров’я, Посольством України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, компанією AstraZeneca, Міністерством закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії, благодійними організаціями «British-Ukrainian Aid», «Aide Médicale et Caritative France-Ukraine», «Yellowblue Force Foundation», «Canada-Ukraine Foundation» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Проект також мав пріоритетні увагу й сприяння з боку Посольства України у Швейцарії в межах співпраці, що зростає, у гуманітарному напрямі між урядами України і Швейцарії.

Довідково

Благодійна асоціація «Free Ukraine» заснована у 2014 році й базується в Женеві, Швейцарія.

Ця некомерційна організація об’єднує представників української діаспори, а також інших національностей у Швейцарії та за кордоном, які прагнуть підтримати Україну та докладають зусиль, щоби зробити її безпечною для життя і здоров’я людей.

Від початку війни Free Ukraine передала Україні понад 120 «швидких» та евакуаційних автомобілів. Волонтери Free Ukraine за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій запустили новий мобільний застосунок із мінної безпеки MineFree, який попереджає українців про наближення до відомих вибухонебезпечних зон та надає доступ до актуальних інтерактивних мап.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux