Віктор Ляшко: Масова вакцинація та дотримання карантину – лише за цих умов уникнемо зростання темпів захворюваності у країні
опубліковано 20 жовтня 2021 року о 09:47

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Запорізьку область з робочою поїздкою.

«Наша система охорони здоров'я спроможна робити близько 1,5 млн щеплень на тиждень без надмірних навантажень. В середньому це 220 -250 щеплень на добу в одному пункті вакцинації. На жаль, у деяких центрах масової вакцинації логістично неправильно вибудуваний процес або неправильно розрахована кількість таких центрів. І як показала моя поїздка до Запоріжжя, все, що було неможливе, стає можливим, якщо докласти зусилля та визначити це пріоритетом. І за вчорашній день і в Запорізькій області, і в Україні зробили рекордну кількість щеплень за добу – понад 226 тисяч. І це не межа – регіони можуть і повинні нарощувати темпи далі. Але, на жаль, не всі відповідальні це розуміють, тому буду ініціювати відсторонення керівника охорони здоров’я міста Запоріжжя», - зазначив Міністр.

Разом із головою Запорізької облдержадміністрації Олександром Старухом Віктор Ляшко відвідав найбільші центри масової вакцинації в місті. Наразі в обласному центрі вже діють шість центрів масової вакцинації, найближчим часом відкриються ще як мінімум 2.

«Такі центри масової вакцинації повинні відкриватися за межами закладів охорони здоров'я. Це дозволяє розвести людей, які хочуть вакцинуватись та людей, які йдуть на прийом до лікаря через симптоми, в тому числі коронавірусної хвороби», - уточнив Віктор Ляшко.

Також у Запоріжжі Міністр охорони здоров’я провів кілька робочих зустрічей. Зокрема, побував в обласній інфекційній лікарні та обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Крім того, Віктор Ляшко провів нараду з керівництвом Запорізької області, представниками районних державних адміністрацій та головами територіальних громад у форматі відеоконференції. Говорили про епідситуацію, дотримання карантинних обмежень встановлених для червоного рівні епідемічної небезпеки, необхідність покращення темпів вакцинації та оптимізації роботи пунктів щеплень.

Нагадаємо, що за дорученням Прем’єр-міністра України для регіонів країни Міністром охорони здоров’я встановлено виконання цільових показників по охопленню вакцинацією проти COVID-19 на рівні 1,5 млн щеплень на цей тиждень. Відповідне доручення вже підписане Міністром охорони здоров'я та надіслано до виконання. Кожна область відповідно до своїх можливостей отримала індикаторний показник кількості щеплень, що має виконати.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux